Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2021, 16:33
Čas čítania 6:21
Dominik Vetrák

Teórie o WandaVision: Prečo Pietro nebude Quicksilver a ako Wanda spôsobí zrod mutantov v celom svete Marvelu?

FILMY A SERIÁLY WANDAVISION
Uložiť Uložené

6. epizóda WandaVision toho skrývala veľa pod povrchom.

Len málokto čakal, že WandaVision bude taký skvelý seriál. Pomohol nakopnúť sterilný filmový a seriálový svet Marvelu. Ten čiastočne trpel stereotypnou šablónou filmov.

WandaVision je však originálny pútavý a prekvapivý seriál. Má veľa kvalít, no sem-tam nás stále dokáže sklamať. Napríklad tie herecké výkony z poslednej epizódy boli v sekvenciách na základni SWORD značne slabé. 

Nás však bude viac zaujímať množstvo záhad, teórií a možných odpovedí na to, čo sa to vlastne v tomto seriáli deje. 

Odporúčané
Spríjemni si Valentín romantickými komédiami, ktoré v posteli rozvášnia tvoju polovičku Spríjemni si Valentín romantickými komédiami, ktoré v posteli rozvášnia tvoju polovičku 14. februára 2021, 15:30

2 Quicksilverovia, 2 filmové svety, 2 herci

Posledná, šiesta epizóda, nebola zďaleka taká prekvapivá ako tá pred ňou. V nej sa objavil Pietro Maximoff ako Quicksilver, mŕtvy brat Wandy, ktorého zabil Ultron v Avengers 2. Avšak, nehral ho Aaron-Taylor Johnson, ale Evan Peters. Aj ten hral Quicksilvera, avšak v X-Men filmoch od štúdia Fox, čo bol úplne iný filmový vesmír oddelený od Marvelu. 

Keď Disney pred pár rokmi kúpilo štúdio Fox, Marvel znova získal práva používať X-Men a všetkých mutantov z filmov od Foxu. Dlho sa špekulovalo, ako sa teda mutanti zapoja do Marvelu a či jednotlivé postavy stvárnia známi herci, alebo Marvel vyberie iných. 

No a v predposlednej epizóde WandaVision na nás vyskočil Evan Peters z filmov od Foxu ako Quicksilver, avšak s mysľou a spomienkami Quicksilvera z filmov od Marvelu. Čo sa to teda deje? 

WandaVision
Zdroj: Disney+/Marvel Comics

Kto je v skutočnosti Pietro vo WandaVision?

Najprv sme si všetci mysleli, že sa otvoril Multiverse (alternatívne dimenzie a svety) a Pietro prišiel zo sveta X-Men. A aj keď je to stále možné, je tu aj iná možnosť. Evan Peters môže hrať danú nezvestnú osobu, o ktorej hovoril agent Woo v prvých epizódach, respektíve niekoho celkom iného, koho Wanda „obsadila“ do role Quicksilvera. 

Odporúčané
Recenzia: WandaVision Recenzia: WandaVision 7. marca 2021, 10:41

Najpravdepodobnejšia je však tretia možnosť, a to tá, že Pietro/Quicksilver je niekto úplne iný alebo je niekým ovládaný. Stále má síce svoje schopnosti, no v Hexe (vnútro bariéry, v ktorej sa dej odohráva) je možné všetko, a tak mu ich niekto mohol priradiť. Prečo si myslíme, že za Quicksilverom niekto stojí? 

V prvom rade tu máme jeho očividnú snahu dostať z Wandy informácie o jej synoch. Zvedavý bol aj na vznik Hexu a jej schopnosti, pričom ju podporoval v tom, aby pokračovala. Nahráva to teórii, že je nejako spojený s tajomným záporákom, ktorý Wande pomohol vytvoriť Hex a ktorý jej zrejme aj upravil spomienky. 

WandaVision
Zdroj: Disney+/Marvel Comics

Ovláda všetko záporák Mephisto?

Už v predošlých článkoch sme informovali o tom, že celý dej WandaVision je inšpirovaný z komiksovej udalosti House of M (viac si o tom prečítaš tu). Tamojšou dôležitou postavou je záporák Mephisto, ktorý v podstate stojí za zrodom Wandyiných detí Billyho a Tommyho. Je možné, že Pietro je Mephisto v prestrojení, alebo je niekto, koho Mephisto ovláda.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Disney+/Marvel Comics

Odkazovali na neho už viaceré dialógy a symboly. Sám Pietro v minulej epizóde povedal aj toto: „Damn it if Westview New Jersey isn't charming as Hell“ či „Unleash hell, Demon Spawn!" (Pietro doslova nazýva Wandyine deti potomkami diabla, čo by sedelo aj na ich komiksový pôvod spojený s Mephistom). V oboch prípadoch teda ide o odkazy na diabla Mephista.

WandaVision
Zdroj: Disney+/Marvel Comics
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 94743 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo má film Kick-Ass spoločné s Quicksilvermi a Marvelom
  • Čo si myslíme o scéne s Agnes. Hrá to alebo je skutočne obeťou?
  • Čo sme sa dozvedeli o tele Visiona a Quicksilvera?
  • Ako sa môžu mutanti a X-Men dostať do sveta Marvelu aj bez Multiverse a alternatívnych realít.
  • Prečo nekoná Doctor Strange a aký môže byť skrytý význam reklamy so žralokom?
Domov
Zdieľať
Diskusia