Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2021, 15:30
Čas čítania 4:56
Dominik Vetrák

Spríjemni si Valentín romantickými komédiami, ktoré v posteli rozvášnia tvoju polovičku

FILMY A SERIÁLY ROMANTICKÉ FILMY VALENTÍN
Uložiť Uložené

Spríjemni si Valentína na Netflixe.

Mnohí vnímajú Valentín ako otravný sviatok. Niekedy to v párikoch bolí, keď sa na tom obaja nezhodnú, no ak sa zhodnú, ušetria nejaké tie peniaze a užijú si tento deň ako každý iný. Romantická nálada však stále pretrváva a tak ti poradíme, ako ju využiť v súčasnej karanténe. Pomôže nám s tým náš verný kamoš Netflix, na ktorom nájdeš množstvo romantických filmov.

Stačí, keď si zvolíš kategóriu romantické filmy (Romantic movies). Nájdeš tam však množstvo priemerných jednohubiek, rádoby vtipných romantických komédií a podobných divočín. Je úplne v poriadku, ak máš chuť práve na takúto záležitosť. Jednu ti odporučíme aj my, no skôr sa chceme zamerať na serióznejšie a kvalitnejšie romantické celovečeráky. 

Odporúčané
Tip na seriál: Succession od HBO Tip na seriál: Succession od HBO 11. februára 2021, 11:25

1. Marriage Story (réžia Noah Baumbach)

Stále ide o jeden z najlepších, ak nie vôbec najlepší film od Netflixu. Natočil ho režisér Noah Baumbach. Ten si napísal scenár, zavolal si Scarlett Johansson a Adama Drivera a natočil vynikajúci vzťahovku. Je primárne o rozpadajúcom vzťahu a rodičoch, ktorí medzi sebou bojujú a snažia sa, aby to neovplyvnili ich syna. 

Ide o dojemný a emotívny príbeh zo života s vynikajúcimi hereckými výkonmi. Herci excelujú najmä v hádkach a vo vypätých scénach, kedy si idú po krku, slovne si ubližujú a pôsobia nesmierne autenticky. Snímka sa nekončí klišé a ponúka silný záver. Nejde o klasickú romantiku, no táto vzťahová dráma ťa zaručene dostane.


2. Malcolm & Marie (r. Sam Levinson)

Pred pár dňami sme v recenzii tomuto filmu udelili 9/10. Malcolm & Marie však polarizuje spoločnosť. Jedným sa páči, druhým zase nie. Veľmi záleží na tom, ako snímku budeš vnímať a či sa dokážeš vcítiť do kože postáv. Ak si niekedy zažil podobné hádky a vnímaš ich autenticitu, rozhodne ti to pridá na diváckom zážitku. Minimálne si však užiješ vynikajúce herecké výkony Zendayi a Johna Davida Washingtona. 

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Dej sa odohráva počas jednej noci v odľahlom dome po premiére veľkej drámy talentovaného režiséra Malcolma. Jeho priateľka Marie mu je dlhoročnou oporou, no z tejto noci nemá až také skvelé dojmy. Niečo jej leží v žalúdku a to niečo spôsobí, že sa noc plná osláv premení na emotívnu, konverzačnú drámu o živote, vzťahu, sile lásky, minulosti oboch postáv a celkom nečakane sa snímka venuje aj kritikom.


3. About Time (r. Richard Curtis)

Kráľ romantických komédií Richard Curtis sa po vydarenom, ale kasovo nie príliš úspešnom filme Boat that Rocked vrátil k žánru, ktorý mu ide najlepšie. Nejde tu primárne o romantiku, ale o štúdiu života muža a jeho vzťahu s rodinou, najmä s otcom v skvelom podaní Billa Nighyho.

Chytľavý sci-fi námet je iba pozlátkou k rozvíjaniu situácií, ktoré dokážu chytiť za srdce tak silno, že takmer nikomu nebude prekážať, že celá nadprirodzená linka nemá vôbec funkčné pravidlá. Na logiku sa tu nehrá a ak by mal niekto námietky, spoľahlivo ho umlčí úsmev Rachel McAdams. A potom je tu ešte Margot Robbie z čias, kedy nebola taká slávna, ale za to rovnako sexy. 

4. Pride and Prejudice (r. Joe Writght)

Päť sestier Bennetových zostávalo dlho pod vplyvom svojej matky a jej urputnej snahy nájsť každej manžela. Iba sebavedomá Elizabeth (Keira Knightley) ide proti matkiným predstavám. Keď sa na scéne objaví elegantný pán Darcy, ktorý sa zaujíma práve o Elizabeth, nastáva hotové pozdvihnutie.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 94712 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú oddychovú komédiu plnú sexu a krásnych herečiek sa oplatí pozrieť nielen na Valentína
  • Tip na priemernú, no veľmi sympatickú jednohubku s úžasnými hercami
  • Ktorú homosexuálnu romantickú drámu ti musíme odporučiť
  • Ktoré romantické komédie s Willom Smithom a Bradleym Cooperom skutočne stoja za to
  • Aký film navnadí tvoju partnerku či partnera na vzrušujúcejšiu valentínsku noc
Domov
Zdieľať
Diskusia