Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2021, 11:25
Čas čítania 1:17
Dominik Vetrák

Tip na seriál: Succession od HBO

FILMY A SERIÁLY SUCCESSION
Uložiť Uložené

Prvé 2 série sú plné skvelých hereckých výkonov a dramatických momentov.

Succession je rodinná a korporátna dráma, ktorá sleduje rodinu Royovcov. Tí vlastnia mediálny konglomerát Waystar Royco. Šéfuje mu legenda v biznise Logan Roy (Brian Cox). Ten sa postupne pripravuje na to, že odíde do dôchodku a firmu zanechá svojmu synovi Kendallovi (Jeremy Strong). Na poslednú chvíľu sa však rozhodne inak, čo vytočí Kendalla, ktorý sa svojmu otcovi vzoprie.

Nasleduje celá plejáda právnych a korporátnych diskusií, problémov a rozoberania toho, ako môže takáto rodina vo veľkej firme fungovať. Logan má ďalšie 3 deti, exmanželku a novú priateľku, no tam jeho rodina zďaleka nekončí. V mnohých prípadoch je tak Succession rodinnou drámou z prostredia bohatých a mocných ľudí. 

Odporúčané
Recenzia: Malcolm & Marie je zatiaľ najlepším filmom roka s bravúrnym scenárom a hercami Recenzia: Malcolm & Marie je zatiaľ najlepším filmom roka s bravúrnym scenárom a hercami 8. februára 2021, 20:52

Na druhej strane hovorí o veľkých spoločnostiach, politike a peniazoch. Nás však viac bavila polovica seriálu, ktorá sa sústreďovala na rodinné vzťahy, dialógy a postavy. Každá postava sa na míle odlišuje od všetkých ostatných. Každá je niečím špecifická a skvelo zahraná. Z hľadiska hereckej kvality je na tom seriál veľmi dobre, no všetkým aj tak kraľuje Brian Cox ako hlava rodiny Logan Roy.

Domov
Zdieľať
Diskusia