Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2021, 13:49
Čas čítania 5:05
Dominik Vetrák

WandaVision práve zmenila celý svet Marvelu. Posledná epizóda ťa posadí na zadok

FILMY A SERIÁLY WANDAVISION
Uložiť Uložené

5. epizóda WandaVision prekvapila každého fanúšika Marvelu.

Článok obsahuje veľké spoilery, takže ak si ešte nové diely nevidel, ďalej čítaj na vlastnú zodpovednosť.

WandaVision má za sebou piaty z deviatich dielov a my môžeme s pokojným svedomím povedať, že v nás vzbudzuje radosť každý týždeň viac a viac. Seriál je plný odkazov na Marvel Cinematic Universe, postáv z predošlých filmov a vďaka televíznemu formátu umožňuje pracovať s veľkým napätím, očakávaniami a teoretizovaním.

Kvôli Netflixu si už takmer nepamätáme, aké je to každý týždeň polemizovať a diskutovať o novom seriálovom diele (všetky ich epizódy vychádzajú naraz). WandaVision to však vracia a tento týždeň sa veru bude o čom baviť. 

Začneme od konca. V záverečnej minúte poslednej epizódy sa objavila postava, ktorá už v minisérii spomenutá bola. Postava, s ktorej návratom sa počítalo už niekoľko rokov. Quicksilver aka Pietro Maximoff je späť!

WandaVision práve zmenila celý svet Marvelu. Posledná epizóda ťa posadí na zadok
Zdroj: Marvel

Každý čakal, že sa Aaron-Taylor Johnson jedného dňa vráti z mŕtvych, lenže šéf Marvelu Kevin Feige si z nás vystrelil. Namiesto oživovania mŕtvych totiž začal s Multiverse o čosi skôr!

Namiesto MCU (Marvel Cinematic Universe) verzie Quicksilvera/Pietra totiž použil verziu z X-Men filmov, kde postavu stvárnil Evan Peters. Nejde o žiadny easter egg či klamstvo na divákov. Oficiálny zvukový komentár k epizóde hovorí o tejto postave ako o Pietrovi z X-Men filmov. 

Odporúčané
10 otázok a odpovedí, ktoré máme po 3 epizódach WandaVision. Čo sa v skutočnosti deje s falošným svetom? 10 otázok a odpovedí, ktoré máme po 3 epizódach WandaVision. Čo sa v skutočnosti deje s falošným svetom? 23. januára 2021, 15:30

X-Men a MCU sa konečne prepojili. Kevin Feige nás ubezpečoval o tom, že X-Men sa do sveta Marvelu ešte niekoľko rokov nezačlenia. Máme tu teda slušné prekvapenie, keď jeden z dôležitých členov X-Men vstupuje do sveta Marvelu.

Domov
Zdieľať
Diskusia