Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. februára 2021, 9:15
Čas čítania 1:01
Lukáš Čelka

Extrémistická youtuberka Sheila nie je duševne v poriadku. Namiesto väzenia pravdepodobne skončí v liečebni

NEWS
Uložiť Uložené

Podľa znaleckého posudku z odboru psychológie, youtuberka Sheila v čase spáchania skutkov trpela a aj v súčasnosti trpí, závažným duševným ochorením trvalého charakteru.

Extrémistická youtuberka Sheila Szmereková, pravdepodobne neskončí vo väzení, ale v psychiatrickej liečebni. O návrhu prokuratúry ešte musí rozhodnúť súd, informoval o tom portál SME.

NAKA obvinila exterémistku z hanobenia rasy, nebezpečného vyhrážania a výtržníctva ešte v októbri minulého roka. V tom čase ju súd ju zobral do väzby, aby nevedela pokračovať v trestnej činnosti. Špeciálna prokuratúra 25. januára však stíhanie zastavila.

Odporúčané
WhatsApp ide znova vysvetľovať ako to myslel so zmenou podmienok, ktoré musíš do 15. mája schváliť WhatsApp ide znova vysvetľovať ako to myslel so zmenou podmienok, ktoré musíš do 15. mája schváliť 20. februára 2021, 7:51

Vyšetrovanie ukázalo, že obvinená nebola v čase činu trestne zodpovedná pre nepríčetnosť. 

Podľa znaleckého posudku z odboru psychológie, Szmereková v čase spáchania skutkov trpela, a aj v súčasnosti trpí, závažným duševným ochorením trvalého charakteru, bludovou poruchou.

Vzhľadom na jej duševný stav teda nedokázala rozpoznať nebezpečenstvo svojho konania pre spoločnosť. Zároveň nevedela svoje konanie ovládať. Keďže pobyt obvinenej na slobode by mohol byť nebezpečný, navrhol prokurátor poslať ženu do psychiatrickej liečebne. Zatiaľ nie je určené, kedy súd prebehne, obvinená je stále vo väzení.

Vyhrážala sa prezidentke a vymočila sa na Korán

Sheila Szmereková upútala na seba pozornosť ešte v roku 2017, kedy internetom kolovalo video, na ktorom sa vymočila na Korán a následneho zapálila. Minulý rok skončila vo väzbe znova, za vyhrážky prezidentke Zuzane Čaputovej.

"Zapamätaj si môj ksicht, pretože ho určite stretneš. A keď ho stretneš, tak to bude taká sekundovka, že ti betón dá druhú," hovorí podľa denníka SME na nahrávke.

Okrem iného protestovala aj pred televízou Markíza, vyjadrovala sa agresívne na margo moslimov a so sekerou v ruke zdemolovala dopravnú značku.

"My bežní občania, ktorí hovoríme pravdu, na nás sú samé útoky. Buď nás chcete zavrieť na psychiatriu, alebo do basy," hovorila Sheila Szmereková v jednom z videí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia