Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2021, 12:54
Čas čítania 0:48
Richard Balog

Čierna fasáda, ktorá ukrýva svetlý interiér alebo dokonalá prestavba staršej chaty z minulého storočia od českých architektov

Čierna fasáda, ktorá ukrýva svetlý interiér alebo dokonalá prestavba staršej chaty z minulého storočia od českých architektov
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Pôvodnú tvár nedokončenej nehnuteľnosti zmenili Mjölk Architekti na nepoznanie a my nepochybujeme o tom, že si ťa získa.

České štúdio Mjölk Architekti vzniklo v roku 2008 a odvtedy pravidelne predstavuje projekty, ktoré by sa nestratili ani v zahraničnej konkurencii. Výnimkou nie je ani Chata pod Bukovou, ktorú dokončili len pred niekoľkými mesiacmi. 

Architekti zužitkovali všetky svoje doterajšie poznatky a nedokončenú stavbu z 80. rokov minulého storočia zmenili na nepoznanie. Výsledné dielo v sebe kombinuje moderné prvky s rešpektom k minulosti a aj k prírode. 

Odporúčané
Bangkok odhaľuje jedno z najluxusnejších bývaní. Má vyše 200 metrov štvorcových a je v rezidenčnom komplexe Ritz-Carlton Bangkok odhaľuje jedno z najluxusnejších bývaní. Má vyše 200 metrov štvorcových a je v rezidenčnom komplexe Ritz-Carlton 16. februára 2021, 13:31

Chata pod Bukovou sa nachádza na okraji obce Jiřetín pod Bukovou a svojim majiteľom ponúka únik z rušného mestského života. Stavba má 85,5 metrov štvorcových a na jej pozemku stojí aj sauna.  

Tmavú fasádu z dreveného obkladu v interiéri strieda kontrastný svetlý nábytok, ktorý vytvára útulnú atmosféru. Priestory sú vyriešené jednoducho a funkčne, pričom pôvodnú obývačku nechali na pôvodnom mieste a zmenili dispozíciu spania. 

Majitelia majú 2 spálne, jednu priestrannú, ktorá je prístupná zo schodiska ukrytého v skrini a druhú o trochu menšiu prístupnú z kuchyne. Oproti krbu je aj „spacie okno“, kde sa pohodlne vyspí nečakaná návšteva. 

Na záver pripájame ešte pár slov od tvorcov tohto projektu a galériu od BoysPlayNice

Máme štěstí na lidi. Společně s našimi klienty realizujeme věci, který jsme dřív jen obdivovali v časopisech. Opravovat starej dům je vždycky odvaha, protože není nikdy úplně jasný, co vás v průběhu prací čeká.

BoysPlayNiceBoysPlayNiceBoysPlayNiceBoysPlayNice
Zobraziť galériu
(15)
Domov
Zdieľať
Diskusia