Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2021, 16:07
Čas čítania 1:10
Adam Novosad

Politici reagujú na odchod Miroslava Kollára: Možno sa tešil na spoluprácu s Ficom a uteká z boja, hovorí šéf Sme rodina

NEWS SLOVENSKO ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Odchod Miroslava Kollára z koalície v parlamente vyvolal rôzne reakcie.

Vládnemu poslancovi Miroslavovi Kollárovi došla trpezlivosť, a tak ohlásil odchod z koalície. Kollár dlhý čas upozorňoval na problémy vlády Igora Matoviča, no nikam to neviedlo. Rozhodol sa teda opustiť klub politickej strany Za ľudí, ako aj samotnú stranu.

Na sneme sa v minulosti postavil do boja o predsednícke kreslo s Veronikou Remišovou, ale nepodarilo sa mu zvíťaziť. „Strana Za ľudí má stále rovnaké hodnoty aj program, ktorý presadzuje a Miroslav Kollár mal tento mandát od našich voličov, ktorých sklamal,“ vyhlásila práve predsedníčka Remišová. Stať sa nezávislým poslancom je podľa nej v prípade Kollára pohodlné, ale zbytočné riešenie, keďže sa vzdal možnosti meniť aspoň niektoré veci k lepšiemu.

Odporúčané
Na Slovensku kolabujú nemocnice, vláda chce zabezpečiť zdravotníkov zo zahraničia Na Slovensku kolabujú nemocnice, vláda chce zabezpečiť zdravotníkov zo zahraničia 17. februára 2021, 11:31

Predseda parlamentu Boris Kollár však v stanovisku poznamenal, že o Miroslavovi Kollárovi sa dalo len ťažko hovoriť ako o koaličnom poslancovi, keď ako jediný nepodpísal koaličnú zmluvu. „Neviem, či odišiel odniekiaľ, kde možno ani nikdy nebol. Každopádne, nech si občania urobia vlastný názor na osobu, ktorá uteká z boja. A ktovie, možno sa pán poslanec dlhodobo tešil na spoluprácu s pánom Ficom,“ skonštatoval šéf strany za ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia