Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2021, 19:52
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Slovenka prežila 100-metrový pád vo Vysokých Tatrách

NEWS
Uložiť Uložené

Poranila si nohu a pravdepodobne aj panvu.

 Vo Vysokých Tatrách sa v sobotu zranila 48-ročná slovenská turistka po asi 100-metrovom páde v oblasti Veľkého hangu. Informuje o tom Horská záchranná služba na svojej webovej stránke.


V sobotu v popoludňajších hodinách požiadal HZS o pomoc slovenský turista, ktorý bol svedkom pádu ženy počas zostupu z Téryho chaty. Ako priblížili horskí záchranári, žena pri páde v spodnej časti Veľkého hangu utrpela poranenie dolnej končatiny a pravdepodobne aj panvy.

Odporúčané
PREHĽAD: Sprísnili režim na hraniciach, do karantény musí ísť (skoro) každý, výnimiek je málo PREHĽAD: Sprísnili režim na hraniciach, do karantény musí ísť (skoro) každý, výnimiek je málo 13. februára 2021, 9:09


„V oblasti fúkal silný vietor, preto nebolo možne nasadenie leteckej techniky. Záchranári HZS zo Starého Smokovca smerovali na miesto pozemne pomocou snežného skútra a na lyžiach. Medzitým k nej zišli aj dvaja zamestnanci Téryho chaty s kanadskými saňami,“ ozrejmili horskí záchranári.


Zranenej poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a po zateplení ju transportovali na Zamkovského chatu. Odtiaľ bola snežným skútrom prevezená do Starého Smokovca, kde si ju prevzala do starostlivosti posádka rýchlej zdravotnej pomoci, s ktorou pokračovala do nemocnice v Poprade.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia