Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2021, 16:08
Čas čítania 1:14
Lukáš Čelka

Matovič naložil na Sulíka aj v prestížnom francúzskom médiu: Nenakúpil testy a čísla nakazených vybuchli

NEWS
Uložiť Uložené

Redaktor francúzskeho denníka jednou z otázok narážal na to, že celoplošné testovanie Slovenska, pravdepodobne nebolo tak úspešné, ako to Igor Matovič tvrdí. Ten však zlyhanie odmietol a zvalil vinu, ako vždy, na Richarda Sulíka.

Poslanec zo strany Progresívne Slovensko, Michal Šimečka upozornil na vyjadrenia nášho premiéra pre zahraničné média. Igor Matovič totižto útočí na vlastných ministrov aj v rámci medzinárodnej scény.

„Doma sme si už zvykli, že premiér útočí na vlastných ministrov a zbavuje sa zodpovednosti za všetky zlyhania. Úplne iné však je, keď osobné konflikty a spory prenáša na medzinárodnú scénu. Vysiela to zlý signál a poškodzuje slovenské záujmy," vyjadril sa Šimečka na svojom  Facebooku.

Konkrétne narážal na Matovičov rozhovor, ktorý poskytol pre prestížny francúzsky denník Le Monde. Ten nášho priemiéra vykreslil ako „antisystémového lídra”, ktorý vedie tvrdý boj proti korupcii, ale ktorého „nedostatok skúseností a často mätúce slová vyvolávajú pochybnosti o jeho schopnosti riadiť štát.“

Odporúčané
Cigániková a Nicholsonová „cigánia“, tvrdí Matovič. Poslankyne tvrdia, že Slovensko prišlo o miliardu eur kvôli Remišovej Cigániková a Nicholsonová „cigánia“, tvrdí Matovič. Poslankyne tvrdia, že Slovensko prišlo o miliardu eur kvôli Remišovej 8. februára 2021, 15:14

Redaktor francúzskeho denníka jednou z otázok narážal aj na to, že celoplošné testovanie Slovenska, pravdepodobne nebolo tak úspešné, ako to Igor Matovič tvrdí. Ten však zlyhanie odmietol a zvalil vinu, ako vždy, na Richarda Sulíka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia