Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2021, 18:42
Čas čítania 0:33
Lukáš Čelka

Tesla investovala do bitcoinu 1,5 miliardy dolárov. Automobilka bude akceptovať kryptomenu ako novú formu platby

NEWS TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Tesla vsadila na bitcion po aktualizácii svojej investičnej politiky.

Spoločnosť Tesla Inc., investovala 1,5 miliardy dolárov do bitcoinu. Líder trhu s elektrickými vozidlami zároveň naznačil, že sa chystá akceptovať kryptomenu ako novú formu platby, informoval o tom portál Bloomberg.

Tesla vsadila na bitcion po aktualizácii svojej investičnej politiky, ktorá minulý mesiac  umožnila spoločnosti investovať do digitálnych aktív, ako aj do zlatých tehál alebo fondov, ktoré obchodujú na burze so zlatom.

Odporúčané
Rakúsko uvoľňuje opatrenia: Otvára obchody, školy i kaderníctva Rakúsko uvoľňuje opatrenia: Otvára obchody, školy i kaderníctva 8. februára 2021, 14:51

„Očakávame, že v blízkej budúcnosti začneme akceptovať bitcoin ako formu platby za naše produkty, a to na základe platných zákonov, na začiatku v obmedzenej miere," uviedla Tesla pri registrácii cenných papierov.

Cena bitcoinu v pondelok vyskočila o 12 % a dostala sa až na 43 200 USD, čiže na nové rekordné maximum. Akcie Tesly sa v predburzovom obchodovaní posilnili o viac než 2 %. Generálny riaditeľ Tesly, Elon Musk, často tweetoval o témach týkajúcich sa kryptomeny, pričom začiatkom tohto mesiaca označil bitcoin v rozhovore za „dobrú vec“.

Domov
Zdieľať
Diskusia