Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2021, 10:38
Čas čítania 0:59
Tímea Krauszová

Brat z legendárneho dua podľahol koronavírusu: Dvojičky boli neoficiálnym maskotom Slovanu, poznal ich snáď každý fanúšik

NEWS HC SLOVAN BRATISLAVA HOKEJ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Jeho dvojča má hlavu v smútku.

Róbert a Ľudovít Bartošovci boli neodlučiteľnou súčasťou bratislavského zimného štadióna. Vždy energickí a veselo namaľovaní bratia sprevádzali každý zápas – ich dlhé brady zafarbené logami domáceho Slovana a súpera poznali všetci fanúšikovia. V piatok však prišla zdrvujúca správa, jeden z bratov, Róbert, bol hospitalizovaný s koronavírusom a boj s chorobou prehral. Ľudovít sa nakazil tiež, momentálne bojuje o život na Kramároch.

Rodinná tragédia

Správa o smrti Róberta Bartoša bola najskôr zdieľaná ako hoax, píše Plus 7 dní. Šíril sa na Facebooku. Obaja v tom čase ešte žili, no pravdou je, že sa nakazili koronavírusom a boli v nemocnici. Blízky rodinný zdroj však smrť včera potvrdil pre Nový Čas, správu už zverejnil aj hokejový fanklub Verní Slovanu na Facebooku.

Odporúčané
Práca lovca lebiek: Najhľadanejší zločinci poznajú fungovanie polície a vedia, ako sa ukryť, povedal nám cieľový pátrač Práca lovca lebiek: Najhľadanejší zločinci poznajú fungovanie polície a vedia, ako sa ukryť, povedal nám cieľový pátrač 4. februára 2021, 14:30

„Odišiel mi jeden ďalší kamarát. Robov brat Ľudo je ešte na Kramároch a, chvalabohu, jeho zdravotný stav sa zlepšuje. Aspoň tak mi to dnes povedal. Ale veľmi zle to znáša, keď im minulý týždeň ešte aj mamina zomrela,“ hovorí zdroj pre Nový Čas. Ich mama sa takisto nakazila koronavírusom a ochoreniu podľahla.

Na snímke najznámejší fanúšikovia Slovana Bratislava - dvojičky Róbert a Ľudovít - pózujú pred Zápasom hviezd KHL 11. januára 2014 v Bratislave.
Na snímke najznámejší fanúšikovia Slovana Bratislava - dvojičky Róbert a Ľudovít - pózujú pred Zápasom hviezd KHL 11. januára 2014 v Bratislave. Zdroj: TASR - Martin Baumann

Jednovaječné dvojčatá boli nepriehladnuteľné. Nevynechali takmer žiaden zápas a poznali ich aj hokejisti. „Máloktorý hokejový klub má takto výrazné a známe fanúšikovské osobnosti, ako boli „bradatí” bratia.

Žiaľ, jeden odišiel a už bude fandiť len zhora. Toto sú momenty, kedy síce človeka možno nepoznáte osobne, ale keď sa stane niečo takéto, zistíte, že tá správa vás zasiahla, ako keby ste ho poznali...“ píšu na Facebooku fanúšikovia. Dodávajú, že rodina belasých prišla o ďalšieho člena, pretože Róbert si takýto titul jednoznačne zaslúžil.

Domov
Zdieľať
Diskusia