Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2021, 13:44
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Premiér Matovič: Otvoriť školy je priliš veľké riziko. Nezaberá ani súčasný lockdown

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Predseda vlády dal vypracovať štúdiu, na základe ktorej zistíme, koľko obyvateľov Slovenska je nakazených agresívnou britskou mutáciou, ktorá sa šíri oveľa rýchlejšie.

Premiér Igor Matovič síce tvrdí, že do aktuálnych rokovaní vlády o Covid automate zasahovať nebude, zároveň na Facebook prispieva statusmi o pandémii. Najnovšie uviedol, že školy by v súčasnej situácii neotváral. Naopak, myslí si, že lockdown nezaberá a pustiť deti do tried je zlý nápad, napriek odporúčaniam časti odborníkov. 

Odporúčané
Gröhling: Je na 100 % isté, že deti pôjdu od pondelka do škôl, Matovičove vyjadenia sú nešťastné Gröhling: Je na 100 % isté, že deti pôjdu od pondelka do škôl, Matovičove vyjadenia sú nešťastné 5. februára 2021, 12:39

Dal si vypracovať štúdiu, ktorej priebežné výsledky ukazujú, že približne 71 % obyvateľov Slovenska je momentálne nakazených britským variantom koronavírusu, ktorý sa šíri podstatne rýchlejšie

„Ťažko sa mi to hovorí, ale mimoriadne sa obávam, že vypočuť dnes hlas odborníkov, ktorí považujú otváranie škôl za bezpečné a k tomu zároveň urobiť výnimky podľa návrhov koaličných strán, je príliš veľké riziko,“ uviedol predseda vlády na sociálnej sieti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia