Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2021, 12:39
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Gröhling: Je na 100 % isté, že deti pôjdu od pondelka do škôl, Matovičove vyjadenia sú nešťastné

NEWS BRANISLAV GRÖHLING
Uložiť Uložené

Minister školstva v rádiu Expres počas prestávky rokovania vlády vyhlásil, že napriek slovám Igora Matoviča je dnes isté, že školy od 8. februára otvoria.

V stredu štyria ministri zo všetkých koaličných strán ohlásili, že od pondelka sa otvoria školy. V daný deň k tomu malo výjsť aj konkrétne uznesienie vlády. To však nevyšlo. Vo štvrtok Igor Matovič otváranie škôl spochybnil, vláda stále rokuje a minister školstva prichádza s ďalšou informáciou. 

Branislav Gröhling potvrdil návrat časti detí do škôl od 8. februára. Vyhlásil to v diskusii v rádiu Expres počas prestávky rokovania vlády, kde ministri a premiér riešia okrem otvárania škôl, aj výnimky zo zákazu vychádzania pre čiernu fázu Covid automatu.

Podmienkou pre návrat študentov bude povinné testovanie antigénovými testami. V prípade prvého stupňa (žiakov do 10 rokov) musí byť otestovaný aspoň jeden z rodičov, v prípade maturantov sa musí negatívnym testom preukázať aj študent.

Otváranie škôl bude fungovať na základe regionálneho semafóru a jednotlivé úrady verejného zdravotníctva budú môcť inštitúcie v konkrétnych okresoch zatvárať, ak sa situácia zhorší. 

Odporúčané
Spolupráca Smeru a Hlasu? Nevylučujeme ju, no komplikujú to vyjadrenia Fica, tvrdí Erik Tomáš Spolupráca Smeru a Hlasu? Nevylučujeme ju, no komplikujú to vyjadrenia Fica, tvrdí Erik Tomáš 5. februára 2021, 11:24

Matovič nechcel otvárať školy

Igor Matovič je proti otváraniu škôl, argumentuje najmä britskou verziou koronavírusu, ktorá je na Slovensku zastúpená vo veľkom množstve prípadov. „Keby to malo byť o mne, ja by som to v tejto situácii nerobil. Ja by som sa obával v čase, keď nám výrazne naberá britská mutácia, čokoľvek uvoľňovať,“ vyhlásil v rádiu Expres vo štvrtok premiér. 

Premiér tvrdí, že tentokrát nebude zasahovať do diskusii na vláde, pretože chce, aby sa dohodli všetky koaličné strany. Branislav Gröhling včerajšie vyjadrenie premiéra k otváraniu škol označil za nešťastné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia