Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2021, 11:24
Čas čítania 0:42
Daniel Mikolášik

Spolupráca Smeru a Hlasu? Nevylučujeme ju, no komplikujú to vyjadrenia Fica, tvrdí Erik Tomáš

POLITIKA ERIK TOMÁŠ ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Takáto vláda by podľa Erika Tomáša mohla upokojiť spoločnosť.

Spolupráca Smeru a Hlasu po nasledujúcich voľbách nie je vylúčená. V diskusnej relácii Na hrane televízie JOJ to potvrdil poslanec parlamentu a podpredseda Hlasu Erik Tomáš. Z akejkoľvek možnej spolupráce vraj vylučujú iba ĽSNS.

Predseda opozičnej strany Smer Robert Fico však podľa Tomáša svojimi vyjadreniami komplikuje potenciálnu spoluprácu s odídencami Smeru. Jedným z nich bolo aj Ficove vyjadrenie na adresu obvineného exministra hospodárstva Petra Žigu (Hlas).

Odporúčané
NAKA zasahuje vo firme Ficovho exministra a Pellegriniho poslanca Žigu NAKA zasahuje vo firme Ficovho exministra a Pellegriniho poslanca Žigu 3. februára 2021, 8:54

Fico totiž uviedol, že najvplyvnejším členom strany Hlas je práve Peter Žiga a bez neho sa vraj Peter Pellegrini nevie pohnúť. „Pellegrini je Žigov človek,“ povedal Fico. „Toto bola taká podpásovka, ktorá sa nezakladá na pravde. Nemusel to povedať,“ uviedol v relácii Erik Tomáš a dodal, že strana Hlas takýmto spôsobom so Smerom nekomunikuje.

Zásada Hlasu je vraj nehovoriť o koaličných partneroch dopredu, avšak vláda spojená s aktuálnymi stranami opozície a niektorými z koalície by vraj mohla spoločnosť upokojiť, uzavrel Tomáš. 

Otázne je, aká strana by sa do takejto prípadnej partie pridala. Boris Kollár je síce v poslednej dobe k Pellegriniho strane zhovievavý a nevylučuje spoluprácu s Hlasom-SD, no smerom k Ficovi a Smeru to však neplatí.  

Erik TomášRobert Fico
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia