Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2021, 18:25
Čas čítania 1:00
Richard Balog

Bývanie zasadené do panenského prostredia v Krkonošiach je príkladom harmónie medzi človekom a prírodou

Bývanie zasadené do panenského prostredia v Krkonošiach je príkladom harmónie medzi človekom a prírodou
Zdroj: Petr Polák
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Návrh a pôdorys nového domu veľkostne odpovedajú pôvodnej stavbe, ktorá na tomto chránenom mieste stála od nepamäti.

Na území Českej republiky sa nachádza množstvo historických pamiatok, ktorých architektúra nás uchvacuje aj v súčasnosti a teší nás, že zároveň vznikajú aj nové stavby hodné pozornosti. Dnes sa pritom pozrieme na dielo z portfólia ateliéru Fránek architects, ktoré je zasadené do nepoškvrnenej prírody v chránenom území Krkonôš

Pár slov k projektu nám poskytli aj samotní tvorcovia. „Interiér takýchto domov svojou čistotou necháva priestor myšlienkam a intelektu jeho obyvateľov, ktorí ho bývaním zapĺňajú, zútulňujú a prispôsobujú aktuálnym potrebám či situáciám," hovoria architekti.

Odporúčané
3 podlažia moderného interiérového dizajnu, zelená strecha a výhľad na dominanty Znojma, vrátane hradu či známej rotundy 3 podlažia moderného interiérového dizajnu, zelená strecha a výhľad na dominanty Znojma, vrátane hradu či známej rotundy 11. januára 2021, 15:23

Zadanie vytvoriť návrh domu v panenskom prostredí Krkonôš bola pre architektov výzva, a to obzvlášť z dôvodou, že ide o ich dlhoročného priateľa a jeho mladú rodinu, človeka, ktorý miluje prírodu, umenie a život. Zodpovednosť voči týmto aspektom a prísna regulácia stoja za jeho archetypálnou formou, ktorej dominujú sofistikované riešenia, čistota línií a jednoduchosť tvarov.

Domov
Zdieľať
Diskusia