Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2021, 12:48
Čas čítania 0:47
Jakub Paulík

Komunikácia po smrti: Chatbot od Microsoftu chce napodobniť správanie a výzor zosnulých

TECH CHATBOT MICROSOFT
Uložiť Uložené

Spoločnosť podala žiadosť o patent.

Microsoft podal žiadosť o patent na chatbota, ktorý by dokázal napodobňovať reakcie a hlas zosnulých ľudí. Pomôcť pri tvorbe „posmrtného života“ mŕtvej osoby by mali najmä sociálne siete a ich dáta.

Všetky správy, príspevky, pridané fotografie, videá či zvukové záznamy budú zdrojom na vytvorenie chatbota, ktorý zosobní identitu konkrétneho človeka, informuje Forbes. Microsoft má však v pláne okrem sociálnych sietí čerpať aj z písaných listov. Táto možnosť sa zrejme zíde najmä pri starších ročníkoch ľudí, ktorí nie sú tak ako mladá generácia neustále „nalepení“ na Facebooku.

Odporúčané
10 najlepších hier roka 2020 10 najlepších hier roka 2020 3. januára 2021, 9:33

V žiadosti o patent Microsoft uvádza, že by kombináciou dostupných záznamov o jedincovi mohol vzniknúť dokonca aj hlasový font, vďaka ktorému by chatbot znel podobne ako zosnulý človek. Pomocou videí a fotografií by chcel ďalej Microsoft vytvoriť podobu chatbota, ktorý by mal vyzerať ako daný človek.

Domov
Zdieľať
Diskusia