Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2021, 9:33
Čas čítania 9:12
Dominik Vetrák

10 najlepších hier roka 2020

TECH NAJLEPŠIE HRY REVIEW 2020
Uložiť Uložené

Konzoly mali veľmi dobrý rok, no na prvé miesto sa takmer dostala oceňovaná indie hra. Svoje kvality ukázali aj japonskí vývojári.

Filmy a seriály mali v roku 2020 veľké problémy. Hrám sa však darilo. Niektoré odložili a vývoj sa sa spomalil, no väčšina z nich to v roku 2020 stihla. Mohli sme si tak v karanténe užívať stovky hodín vo virtuálnych svetoch. Nikdy sme nehrali viac videohier ako minulý rok, a preto ti s istotou vieme odporučiť týchto 10 najlepších, ktoré sme sami hrali. 

Za názvom hry nájdeš aj hodnotenie na Metacritic, ktoré zbiera body z relevantných recenzií a následne priemeruje ich skóre. 

Všetky ďalšie výbery o najlepších
filmoch, seriáloch a hrách nájdeš postupne vo vlákne Review 2020.

Odporúčané
Exkluzivity pre PS5 sú najočakávanejšími hrami roka 2021. Toto je 10 hier, na ktoré sa tešíme najviac Exkluzivity pre PS5 sú najočakávanejšími hrami roka 2021. Toto je 10 hier, na ktoré sa tešíme najviac 27. decembra 2020, 9:34

10. Spider-Man: Miles Morales, PS4/PS5 – Insomniac Games (MC: 85/100

Miles Morales bol veľkým prekvapením. Odhalený na PS5 prezentácii, spin-off pre hru z roku 2018 sľuboval nový príbeh, pozmenený New York, lepšiu grafiku a zábavnejšiu hrateľnosť vďaka novým schopnostiam. Miles je totiž úplne odlišný Spider-Man ako Peter s vlastnou kultúrou, priateľmi a problémami. 

Odporúčané
Recenzia: Spider-Man: Miles Morales Recenzia: Spider-Man: Miles Morales 25. novembra 2020, 11:40

Tvorcovia nám to ukázali v kratšom, ale stále podarenom príbehu o ľuďoch z Harlemu. Spoznali sme Milesovu rodinu, priateľov a nových záporákov. Užili sme si nové schopnosti a čo je podstatné, 60fps na PS5.

Spider-Manovi vysoký počet snímok za sekundu nesmierne svedčí a pohyb je tak oveľa plynulejší. Zatiaľ čo je Peter lepšia postava s lepším príbehom, hranie za Milesa nás z hľadiska hrateľnosti bavilo viac. Soundtrack sa dá počúvať aj v aute.

9. Final Fantasy VII Remake, PS4/PS5 (MC: 87/100) – Square Enix

Originálne Final Fantasy VII sme nikdy nedohrali. Niektoré herné mechanizmy nám prišli až príliš zastarané na to, aby sme si hru dokázali užiť. Vtedy už bol ohlásený aj remake, a tak sme sa rozhodli, že si počkáme rovno naň. Podľa názorov hráčov aj recenzentov je jasné, že nebol sklamaním. Cesta do Midgaru sa páčila ako novým hráčom, tak fanúšikom originálu. 

Niet sa čomu diviť. Remake má fantastickú hrateľnosť, ktorá kombinuje prvky ťahovej akcie a stratégie spoločne s hack’n’slash štýlom. Popritom môžeš priamo ovládať viacerých členov tvojej skupiny. Žánrovo sa bavíme o JRPG, takže sa môžeš pripraviť na rôzne vylepšenia pre svoju postavu. 

Odporúčané
Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde 5. decembra 2023, 7:55

Tou je Cloud Strife, žoldnier, ktorý sa podujme na teroristický čin, aby naškrabal nejaké peniaze. Avšak, s novými parťákmi nadviaže silné puto a rozhodne sa im pomôcť v boji proti zlej korporácii ničiacej planétu. Remake pokrýva len istú časť pôvodnej hry, takže jej koniec ťa nechá vo veľkom napätí.

Hra má síce okolo 40 hodín, no aj tak stihla pokryť len asi 5-8 hodín z pôvodnej hry (tá má cca 40 hodín). Môže za to fakt, že je remake miestami až príliš nafúknutý, no veríme, že ďalšie časti už budú mať lepšie tempo a vyváženejší obsah. Tak či onak sa už teraz nesmierne tešíme na ďalšie dobrodružstvá Clouda a jeho partie. 

8. Ghost of Tsushima, PS4/PS5 (MC: 83/100) – Sucker Punch

Po inFamous sa štúdio Sucker Punch pustilo do tvorby novej značky. Jednu hru zrušili, keďže sa im nezdala dostatočne zaujímavá, a pustili sa do ďalšej. Nakoniec sa z nej vykľulo Ghost of Tsushima. Hra s otvoreným svetom, ktorá zobrazuje feudálne Japonsko v čase, kedy jeho ostrovy napadli Mongoli. 

Hráč sa tak vžije do kože Jina Sakaia, nádejného samuraja, ktorý túži ochrániť ľudí na jeho ostrove. Musí však čeliť nepriateľom z vlastných radov, Mongolom a vnútorným démonom. Ak chce totiž zvíťaziť, musí opustiť čestnú cestu samuraja a stať sa Duchom, tichým a nečestným zabijakom, akými samurajovia opovrhujú. 

Ghost of Tsushima má jedinečný spôsob navigácie, úlohy a špeciálne miesta nájdeš vo svete pomocou vetra. Užiješ si aj samotné hranie, či už sa rozhodneš čeliť nepriateľom čelom ako samuraj, alebo ich budeš zabíjať potichu jedného po druhom. Najlepšou časťou hry je nepochybne jej audiovizuál.

Ostrov Tsushima je pravdepodobne najkrajším herným svetom posledných rokov. Hru sme v tomto ohľade ospevovali v recenzii, ktorá ti prezradí všetko potrebné.  

Odporúčané
Recenzia: Ghost of Tsushima je najkrajšou hrou tejto generácie. Ako samuraj sa nebudeš vedieť odlepiť od ostrova plného Mongolov Recenzia: Ghost of Tsushima je najkrajšou hrou tejto generácie. Ako samuraj sa nebudeš vedieť odlepiť od ostrova plného Mongolov 14. júla 2020, 16:08

7. Doom Eternal, PS4/PS5, PC, Xbox One/Series X/S, Nintendo Switch (MC: 88/100) – id Software

Najnovší Doom je jednou z najlepších akčných hier, aké sme kedy hrali. Napumpovaný soundtrack ti nedovolí zastaviť sa v zabíjaní démonov. Budeš si ich vychutnávať tak ako dávno nie. Hra má totiž vynikajúci dizajn levelov, kedy neustále čelíš novým nepriateľom v neopozeranom prostredí s množstvom skrytých tajomstiev. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 91595 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré dve indie hry sa dostali do TOP 10
  • Ktorý remake sa nám páčil ešte viac ako ten pre FF VII
  • Kto sa stal ultimátnym kráľom videohier v roku 2020
  • Prečo by si mal viac hrávať japonské hry
Domov
Zdieľať
Diskusia