Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2020, 16:08
Čas čítania 10:12
Dominik Vetrák

Recenzia: Ghost of Tsushima je najkrajšou hrou tejto generácie. Ako samuraj sa nebudeš vedieť odlepiť od ostrova plného Mongolov

Recenzia: Ghost of Tsushima je najkrajšou hrou tejto generácie. Ako samuraj sa nebudeš vedieť odlepiť od ostrova plného Mongolov
TECH GHOST OF TSUSHIMA
Uložiť Uložené

Sucker Punch vydávajú hru po 6 rokoch a ty by si mal byť pri tom.

Sucker Punch stojí za ikonickými hrdinami PlayStation. Vytvorili sériu Sly Cooper a neskôr inFamous. Naposledy priniesli na PS4 inFamous: Second Son a First Light a následne sa odmlčali na dlhých 6 rokov. Až teraz, po neuveriteľne dlhom vývoji, posielajú na pulty obchodov samurajskú akciu Ghost of Tsushima. 

Už od odhalenia v roku 2017 sme vedeli, že nás čaká niečo špeciálne. Dokázali teda tvorcovia dať všetky sľuby do fungujúceho a zábavného celku?

Odporúčané
The Last of Us 2 ťa emocionálne rozdrví (RECENZIA) The Last of Us 2 ťa emocionálne rozdrví (RECENZIA) 12. júna 2020, 9:01

Hlavnou postavou je Jin Sakai, odvážny samuraj, ktorý bráni ostrov Tsushima spoločne so svojím strýkom Lordom Šimurom. Ten má ako ochranca ostrova náročnú úlohu. Musí svoju domovinu ubrániť pred početnou presilou Mongolov, ktorí sa rozhodli napadnúť Japonsko.

Samuraji však utŕžia na jednej z pláží ostrova bolestivú porážku a skoro všetkých zabijú. Je na Jinovi, aby našiel spôsob, ako vyhnať Mongolov z ostrova. Čoskoro si však uvedomuje, že ako čestný samuraj to nezvládne. Bojuje proti príliš veľkej presile. Spoločne s Yunou, ktorá mu zachránila život, tak stvoria ducha, bojovníka zabíjajúceho z tieňov. 

Samozrejme, mnohým samurajom sa táto cesta nepozdáva a hrozí, že ak z nej Jin nezíde, stane sa v očiach samurajov zradcom. Pre nich je česť a bojovanie podľa pravidiel tým najdôležitejším. Nezáleží na tom, či Jin vďaka svojím novým schopnostiam zachráni stovky ľudí. Buď to urobí ako samuraj, alebo bude mať problémy. 

Recenzia: Ghost of Tsushima je najkrajšou hrou tejto generácie. Ako samuraj sa nebudeš vedieť odlepiť od ostrova plného Mongolov
Zdroj: Sucker Punch/Dominik Vetrák

Samotný Jin túto premenu zvláda ťažko. Celý život bol vedený cestou samurajov a prieči sa mu prikradnúť sa k nepriateľovi a vraziť mu dýku do chrbta. Ak však chce zachrániť svojich blízkych a celý ostrov, musí sa s tým zmieriť. Príbeh o tom, ako musí samuraj obetovať všetko, len aby zachránil svoju domovinu, je miestami dojemný. Konflikty, ktoré zmenu vyvolajú, však mohli byť ostrejšie a napínavejšie.

Práve napätie je to, čo mi na hre veľmi chýbalo. Po pár hodinách v hre som na 100% trafil postavy, ktoré prežijú a ktoré zomrú. Hráča v deji nič neprekvapí, nenastane žiadne veľký zvrat a o väčšinu postáv sa nebojí. Ide o novú značku, takže ich vlastne ani nepoznáme.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 86601 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aká dlhá je hra a koľko má aktov
  • Aké schopnosti sa môže Jin počas hry naučiť
  • Či sa štýl samurajských súbojov podaril a či je hra zábavná
  • Či má skvelé postavy a záporáka
  • Prečo miestami pôsobí lepšie ako slávne samurajské filmy
  • Aký revolučný hrateľnostný prvok hra vymyslela.
Domov
Zdieľať
Diskusia