Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2021, 11:33
Čas čítania 0:52
Martin Mičuda

Na pohľad rovnaké, meranie síl však ukázalo evidentný rozdiel medzi A-čkovými AMG-čkami

Na pohľad rovnaké, meranie síl však ukázalo evidentný rozdiel medzi A-čkovými AMG-čkami
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.carwow.co.uk/blog/mercedes-amg-a45-s-vs-mercedes-amg-a35-drag-race" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">carwow.co.uk</a>
TECH
Uložiť Uložené

Carwow porovnal A 35 a A 45 S.

Keď Mercedes-Benz, respektíve Mercedes-AMG svetu ukázal novú A 35-ku, vedeli sme, že ešte zďaleka nejde o posledné slovo automobilky.. Najmenší počin s plaketami AMG na trhu totiž v tesnom závese prišiel v ešte brutálnejšom podaní – A 45 S. Na pohľad možno veľké rozdiely badať nie je (iná maska a počet koncoviek výfuku), dokonca aj motor ako taký sa zdá byť rovnaký, autentické porovnanie ale ukázalo to, čo sa čakalo.

Asi ťa neprekvapíme, že postaral sa oň Mat Watson z portálu Carwow, ktorý postavil bok po boku Mercedes-AMG A 35 a A 45 S a poukázal na evidentný rozdiel. Ešte skôr, ako uvidíš vo videu porovnania akcelerácie, pružného zrýchlenia a brzdnej dráhy, pripomeňme si techniku.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Faktom je, že pod kapotou oboch modelov je 2-litrový benzínový štvorvalec. 35-ka však disponuje "štandardným" agregátom, zatiaľ čo 45 S sa hrdí ručne vyrábaným motorom s patričnými vylepšeniami a podstatne vyšším výkonom. Ba čo viac, A 45 S má pod kapotou najsilnejší benzínový dvojlitrový motor v sériovom aute na svete. Parametre sú teda nasledovné:

A 35 – 225 kW / 306 k & 400 Nm, 7-st. AMG Speedshift DCT, od 50 760 €
 A 45 S – 310 kW / 421 k & 500 Nm, a 8-st. AMG Speedshift DCT, od 66 402 €

Oba modely majú pochopiteľne pohon všetkých štyroch kolies 4Matic (45-ky s režimom Drift Mode). Silnejší z dvojice má síce vyššiu váhu (1555 vs 1 635 kg), no zároveň lepšie brzdy. Výsledok? Sleduj.

Domov
Zdieľať
Diskusia