Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2020, 15:00
Čas čítania 2:20
Dominik Vetrák

Na PS5 vyšli 3 nenápadné, no vynikajúce hry. Očaria ťa nádhernými svetmi, zábavnou hrateľnosťou a vynikajúcou hudbou

TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Pathless, Bugsnax a Sackboy sú 3 hry, ktorých kúpu neoľutuješ.

Spoločne s konzolou PlayStation 5 vyšlo množstvo veľkých hier. Bola by však škoda ignorovať tie menšie. My sme si na ne našli čas a neoľutovali sme. Odporúčame ti teda v rámci našej série Tipy na hry, aby si im tiež dal šancu.

Za názvom jednotlivých titulov nájdeš aj hodnotenie na Metacritic, ktoré zbiera hodnotenie v relevantných recenziách a následne priemeruje ich skóre. 

Odporúčané
Exkluzivity pre PS5 sú najočakávanejšími hrami roka 2021. Toto je 10 hier, na ktoré sa tešíme najviac Exkluzivity pre PS5 sú najočakávanejšími hrami roka 2021. Toto je 10 hier, na ktoré sa tešíme najviac 27. decembra 2020, 9:34

1. Pathless – PS4, PS5, iPhone/iPad a PC (Metacritic: 80/100)

Pathless je hra od štúdia Qiant Squid, ktoré nám naposledy prinieslo skvelé Abzu (hra na štýl Journey, ktorú sme odporúčali nedávno). Pathless je v každom smere kvalitnejším a vyspelejším titulom. Má hlbší príbeh, ktorý sa ti v detailoch odhaľuje vďaka tomu, že vo svete nachádzaš rôzne bojiská a telá mŕtvych ľudí či zaujímavé stavby.

Dej sa odohráva vo veľkom otvorenom svete, ktorý je rozdelený na 4 veľké časti s rozdielnym prostredím. V každej časti nájdeš množstvo stavieb, skrytých tajomstiev, jaskýň a hlavne obrovské množstvo veľmi podarene vymyslených hádaniek. Za ich vylúštenie dostávaš vylepšenia v podobe zvýšenia počtu vzletov s orlom. Ten ťa sprevádza celou hrou. Môžeš vďaka nemu plachtiť alebo sa dostávať na vyvýšené miesta. Avšak, pohyb po zemi je ešte zábavnejší.

Pathless
Zdroj: Qiant Squid

Tvorcovia totiž zvolili celkom originálny spôsob pohybu. Hlavná postava má k dispozícii luk. Ak šípom zasiahne kryštály, ktoré sú rozmiestnené všade po svete, naberie rýchlosť. Ovládanie je nesmierne intuitívne, pričom ťa pohybom po svete bude sprevádzať úžasný soundtrack a ešte krajší dizajn celého sveta. Niekoľkokrát sme sa pozastavili a len sledovali krásne scenérie navôkol.

Odporúčané
10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 29. apríla 2023, 12:30

Čerešničkou na torte sú súboje s bossmi. Každý jeden z nich má unikátne pohyby a útoky, keď ťa nútia rozumne využívať svoje schopnosti. Pathless je jedným z najväčších prekvapení roka a už teraz ti vieme prezradiť, že sa objaví aj v našom rebríčku 10 najlepších hier roka 2020. Na PS5 si môžeš užiť 60fps a podporu špeciálnych vlastnostní ovládača DualSense. 

2. Bugsnax – PS4, PS5 a PC (Metacritic: 79/100)

Bugsnax sa nám odhalil na prvej veľkej prezentácií PS5, z čoho vzniklo množstvo memes a vtipov. Lenže čuduj sa svete, ono je to fakt dobrá hra. V jej centre je hráč loviaci zvláštne druhy živočíchov – napoly chrobákov, napoly jedlo.

Po zjedení týchto dobrôtok sa mení fyzické telo hráča, ako aj vedľajších postáv, ktorým na odľahlom ostrove pomáhaš s ich problémami a snahou začať nový život. Hrou ťa budú sprevádzať chytľavé pesničky a obľúbiš si aj množstvo vedľajších postáv. Tvorcovia pre všetky nahrali hlasy (voice acting), ktoré im dodávajú hĺbku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia