Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. decembra 2020, 12:44
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

Boris Kollár: Keby som začal Matoviča verejne napádať a urážať, nemali by sme priateľský vzťah. Koalícia musí dovládnuť so SaS

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Predseda parlamentu nemá pocit, že by sa schyľovalo k rekonštrukcii vlády.

Predseda parlamentu Boris Kollár verí, že štvorkoalícia dovládne do konca riadneho volebného obdobia aj so stranou Sloboda a Solidarita. Vraj ľudia vnímajú len nešťastne zvolenú komunikáciu medzi partnermi navonok, ale na koaličnej rade žiadna vojna neprebieha.

„Musíme dovládnuť spolu, som za to, aby sme komunikovali spolu, nikoho nevylučovali,“ vyjadril sa k téme potenciálneho odchodu Richarda Sulíka so svojou stranou z vlády. „Mrzí ma, že niekto si potrebuje dávať statusy a napádať všetky dohody a vybíjať z toho politický kapitál na úkor troch politických strán,“ dodal  v rozhovore pre TASR svoj pohľad na to, ako funguje komunikácia strany SaS.

Boris Kollár: Keby som začal Matoviča verejne napádať a urážať, nemali by sme priateľský vzťah. Koalícia musí dovládnuť so SaS
Zdroj: TASR

Predseda parlamentu si myslí, že keby sa teraz začala koalícia deliť, nevrhlo by to na vládu dobré svetlo a znepokojilo verejnosť. „Nebolo by dobré, keby sme sa delili, aby sme niekoho vyhadzovali. A to je jedno, či SaS, Za ľudí alebo nás,“ skonštatoval.

On sám nemá pocit, že by partnerov z vlády napádal. „Keby som začal verejne napádať premiéra, urážať ho, asi by ten vzťah ani ku mne nebol veľmi priateľský, takže si myslím, že každý si svoje vzťahy vytvára svojím konaním,“ vyhlásil v rozhovore. Vzťahy vnútri koalícii si podľa neho treba riešiť súkromne a nie cez sociálne siete.

Odporúčané
Vakcína na Covid-19 k nám dorazí už v sobotu. Ako prvú vraj zaočkujú známu zdravotníčku, bežní ľudia si ešte počkajú Vakcína na Covid-19 k nám dorazí už v sobotu. Ako prvú vraj zaočkujú známu zdravotníčku, bežní ľudia si ešte počkajú 23. decembra 2020, 8:44

„Ja by som len tak do premiéra alebo hociktorého člena vlády nekopal,“ povedal Kollár na svoju obhajobu. Ak by však v kritickej situácii došlo na rekonštrukciu vlády, tak je to podľa predsedu parlamentu dobré právo premiéra Igora Matoviča.

„Je to právo každého premiéra, nielen Igora Matoviča, aby si zvolil svojich ministrov,“ objasnil svoju pozíciu Kollár. Momentálne si však nemyslí, že sa schyľuje k nejakej rekonštrukcii vlády.

Domov
Zdieľať
Diskusia