Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2020, 20:12
Čas čítania 1:18
Jakub Paulík

Matovič: Bol som dvakrát na hranici povedať Rišo, radšej sa rozíďme v dobrom, lebo na to doplácajú ľudia

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Premiérovi vadí, že mu prezidentka necháva odkazy cez médiá.

Premiér Igor Matovič sa na TV Markíza rozpovedal o nových opatreniach. „Úplný ideál je, aby sa jedna domácnosť stretávala iba sama so sebou,“ nechal sa počuť v úvode. Dodal však, že ak sa už ľudia potrebujú cez sviatky stretnúť, majú tak spraviť maximálne dve domácnosti.

Krátko na to sa znova pustil do ministra hospodárstva Richarda Sulíka. „Som smutný z postoja Richarda Sulíka, neprísť na tlačovú konferenciu, keď sa hovorí niečo nepríjemné,“ karhal ho Matovič. Sám pritom opatrenia jeho vlastnej vlády predstaviť neprišiel a nechal to na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Túto skutočnosť mu vyčítala aj moderátorka, na čo premiér reagoval, že sa „neskrýval a prišiel na záver tlačovky“.

Matovič dostal otázku, či niekedy zvažoval, že by odvolal Richarda Sulíka z pozície ministra hospodárstva. Odpovedi sa najprv mierne vyhýbal, no neskôr povedal:Bol som dvakrát na hranici povedať Rišo, radšej sa rozíďme v dobrom, lebo na to doplácajú ľudia“. Uviedol však, že návrh na odvolanie ministra by aktuálne k ničomu nepomohol.

Domov
Zdieľať
Diskusia