Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. decembra 2020, 20:05
Čas čítania 0:47
Martin Mičuda

Francúzsky dizajnér naznačil, ako by vyzeral slávny kabriolet Škoda Felícia v modernej interpretácii

Francúzsky dizajnér naznačil, ako by vyzeral slávny kabriolet Škoda Felícia v modernej interpretácii
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/innovation/icons-get-a-makeover-a-divinely-airy-skoda-felicia/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Kiežby škodovka nabrala odvahu a začala vyrábať aj niečo takéto.

Pôvodná Škoda Felicia patrí dozaista medzi najpôvabnejšie modely českej automobilky. Práve ladné krivky a celkový šarm sa snažil prinavrátiť francúzsky dizajnér Martin Leprince z dizajnového oddelenia Škody, čoho výsledkom je vízia novodobého kabrioletu slávneho mena. Jeho cieľom bolo prepojiť vodiča, auto a okolie, pretože práve v tom spočíva podstata kabrioletov.

Počítačová vizualizácia reprezentuje podľa francúzskeho dizajnéra kabriolet učený pre veselý a bezstarostný život. Futuristicky strihnutý interiér kombinuje čisté až minimalistické línie exteriéru. Z neho žiaľ veľa nevidíme, pár vizualizácii ale naznačuje veľmi atraktívne a moderné tvary.

Francúzsky dizajnér naznačil, ako by vyzeral slávny kabriolet Škoda Felícia v modernej interpretácii
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Ako konštatuje sám Martin Leprince, zámerom jeho úsilia bolo použiť aktuálny čistý dizajnový jazyk značky Škoda a urobiť modernejšiu a jedinečnejšiu interpretáciu vtedajšieho modelu. 

Originál ho totiž inšpiroval jeho elegantnými líniami a proporciami – kabína pre cestujúcich je umiestnená medzi kolesami tak, ako tomu bolo pri originálnom aute, rovnako je to aj s dlhým zadným previsom a dĺžkou kapoty. 

Pripomeňme, že jeden z najkrajších československých kabrioletov bol v rokoch 1959 až 1965 vyrábaný v závode v Kvasinách. Vzhľadom i technikou otvorená Felicia vychádzala z vtedajšej (pôvodnej) generácie modelu Octavia.

Vyrobených bolo necelých 15-tisíc kusov, pričom odvtedy žiadny sériovo vyrábaný kabriolet značky Škoda nevznikol. Samozrejme, je viac než jasné, že z tejto vízie žiadny produkčný model, bohužiaľ, nevzíde. 

Domov
Zdieľať
Diskusia