Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. decembra 2020, 14:53
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Odvolali šéfku vrchnej sestry, ktorá mala konflikt s Borisom Kollárom. Nemocnica má aj iný problém

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Ani po týždňoch sa nekončí séria káuz, ktoré sa rozbehli v súvislosti s hospitalizáciou Borisa Kollára po autonehode. Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet, námestníčku pre ošetrovateľstvo odvolali.

Kauzy Borisa Kollára z bratislavskej Nemocnice sv. Michala majú dohru. Portál Nový čas informuje o personálnej zmene na pozícii námestníčky pre ošetrovateľstvo, ktorá bola prítomná pri výmene názorov medzi predsedom parlamentu a vrchnou sestrouv kvôli čajovej afére. 

„Námestníčka pre ošetrovateľstvo nebola vyhodená, ale odvolaná zo svojej pozície. Ide o manažérske rozhodnutie riaditeľa nemocnice, ktoré je výsledkom dlhodobých procesov. Sestričke bolo ponúknutých niekoľko alternatív, ktoré sa rozhodla neprijať, následne požiadala o ukončenie pracovného pomeru dohodou k 31. decembru 2020. Uvedené personálne zmeny nijakým spôsobom nesúvisia s hospitalizáciou p. Kollára," povedal Novému času hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov, pod ktoré nemocnica spadá.

Odporúčané
Boris Kollár o obvineniach z papalášizmu: Už 25 rokov mám limuzíny, tú starú 5-ročnú od vlády nepotrebujem Boris Kollár o obvineniach z papalášizmu: Už 25 rokov mám limuzíny, tú starú 5-ročnú od vlády nepotrebujem 6. decembra 2020, 17:26

Nemocnica bude čeliť aj ďalšiemu problému. Nadácia Zastavme korupciu totiž podala podnet na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave a na ministerstvo vnútra pre porušenie zákazu návštev v štátnej Nemocnici sv. Michala, kde bol hospitalizovaný predseda parlamentu Boris Kollár. 

NZK sa domnieva, že keď Kollára navštívili napríklad koaliční lídri alebo rodina pod zámienkou, aby sa o neho starali, porušili tak vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva. Podľa tej mohli pacientov navštevovať iba príslušníci rodiny v krajných životných situáciách a kňaz.

Zástupcovia nadácie si tiež myslia, že chyby sa mohol dopustiť aj riaditeľ nemocnice, ktorý pravdepodobne nesprávne interpretoval vyhlášku, keď denníku SME uviedol, že zákaz návštev si stanovuje riaditeľ nemocnice.

Domov
Zdieľať
Diskusia