Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2020, 19:29
Čas čítania 0:39
Jakub Paulík

Profesor Krčméry by sa dal zaočkovať aj ruskou vakcínou Sputnik

NEWS MAREK KRAJČÍ VLADIMÍR KRČMÉRY
Uložiť Uložené

Minister Marek Krajčí prezradil, kedy sa podľa jeho odhadu začne na Slovensku očkovať.

V relácii Na telo PLUS s moderátorom Michalom Kovačičom dnes diskutovali hostia, ako minister zdravotníctva Marek Krajčí, epidemiológ Pavol Jarčuška a infektológ Vladimír Krčméry. Hlavnou témou bola vakcína proti Covidu-19 a očkovanie vo svete i na Slovensku.

Minister Krajčí prezradil svoj predpoklad, podľa ktorého sa na Slovensku začne s očkovaním v druhej polovici januára. Zatiaľ čo vo Veľkej Británii už vakcínu od BionTech/Pfizer schválili, na úrovni Európskej Únie táto vakcína zatiaľ neprešla.

Podľa Krajčího sme cez EÚ nakontrahovali 6 druhov vakcín v počte 17 miliónov kusov. Budeme ich mať teda viac ako dostatok. Krajčí povedal, že sa s ruskou vakcínou s názvom Sputnik v našej krajine aktuálne nepočíta. Infektológ Vladimír Krčméry tvrdí, že by sa nemal problém zaočkovať ani ruským Sputnikom.

Epidemiológ Pavol Jarčuška uviedol, že v prvej vlne budeme očkovať ľudí pracujúcich v zdravotníctve. Výnimkou budú tí, ktorí za posledné 3 mesiace prekonali Covid-19. Po zamestnancoch zdravotníctva majú prísť na rad pracovníci kritickej infraštruktúry – vojaci, policajti, hasiči a podobne. K bežnej populácii sa podľa Krčméryho dostaneme v období Veľkej noci.

Odporúčané
Objav jarné trendy a ovládni módny svet! Objav jarné trendy a ovládni módny svet! 3. decembra 2020, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia