Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2020, 19:02
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Matovič: Žijeme v štáte, kde ľudia veria hoaxom o vodke s Bromhexinom. Najlepšie by bolo, keby sme sa dali všetci zaočkovať

NEWS IGOR MATOVIČ OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Očkovanie proti koronavírusu nebude povinné, prízvukuje Igor Matovič. Napriek tomu vyjadril prianie, aby sa čo najviac Slovákov zaočkovať dalo.

Premiér Igor Matovič dnes na Facebooku pripomenul, že vláda nemá v pláne zavádzať povinné očkovanie. Jeho cieľom je vyvrátiť nepravdivé informácie, ktoré sa šíria internetom, zároveň však obyvateľov Slovenska vyzýva, aby sa dobrovoľne zaočkovať vakcínou proti koronavírusu dali. „Napriek tomu, že sme to opakovane s Marekom Krajčím povedali, naďalej mnohí zlomyseľne šíria blud o chystanom povinnom očkovaní,“ konštatuje premiér. 

Predseda vlády vyhlásil, že nad povinným očkovaním nikdy ani neuvažovali. „Samozrejme, bolo by skvelé a úplný sen epidemiológov pre zvládnutie pandémie, aby sa dali zaočkovať vakcínou všetci,“ dodáva. 

Igor Matovič konštatuje, že Slovensko je jednou z krajín, kde obyvatelia najviac veria hoaxom a vyťahuje aj konkrétny príklad s bludom, ktorý šíril extrémista Marian Kotleba. „Žijeme v štáte, kde najviac ľudí z európskych krajín verí rôznym hoaxom o chrípočke či bromhexine s vodkou. Za takej situácie je, myslíme si, omnoho lepšie pre dosiahnutie úspechu, poctivo ľuďom vysvetľovať prínos očkovania,“ napísal premiér na Facebooku. 

Odporúčané
Popredný slovenský vedec, ktorý radil Matovičovi: Takto by sme mali ďalej bojovať s pandémiou Popredný slovenský vedec, ktorý radil Matovičovi: Takto by sme mali ďalej bojovať s pandémiou 14. novembra 2020, 17:31

Premiér si uvedomuje, že sa proti koronavírusu nedá zaočkovať množstvo ľudí, zároveň im pripomína, že už dnes v sebe majú hneď niekoľko vakcín, ktoré im s najväčšou pravdepodobnosťou nespôsobujú žiadne problémy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia