Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2020, 14:30
Čas čítania 5:42
Daniel Mikolášik

Ktorý slovenský raper míňa na oblečenie najviac a ako Separ hodnotí svoju transformáciu z teplákov do high fashion?

Ktorý slovenský raper míňa na oblečenie najviac a ako Separ hodnotí svoju transformáciu z teplákov do high fashion?
Zdroj: Instagram/@separ__dms
MÓDA MÓDA RAP
Uložiť Uložené

Obliekli by si Separ, Ego či Zayo dvakrát ten istý outfit? Raperov sme sa pýtali, koľko mesačne míňajú na handry.

Najmä v posledných rokoch nie je móda pre niektorých raperov žiadny cudzí pojem. Denne nás o tom presviedčajú ich luxusné, nevšedné a často obmieňajúce sa outfity, či už vo videoklipoch, alebo na sociálnych sieťach.

Faktom zostáva, že na svojom vzhľade si dávajú záležať predovšetkým reprezentanti tzv. novej vlny ako Dalyb, Zayo či AstralKid22. Nezaostávajú však ani raperi, ktorí síce na scéne figurujú už nejakú tú dekádu, no chápu, že vývin je dôležitý, a preto sa okrem svojej hudobnej tvorby snažia posúvať aj v oblasti módy. Reč je napríklad o Separovi alebo Egovi.

Odporúčané
Personal shopper slovenských celebrít: Najlepšie sa oblieka Separ, je to aj dobrý zákazník a kúsky si vyberá precízne (Rozhovor) Personal shopper slovenských celebrít: Najlepšie sa oblieka Separ, je to aj dobrý zákazník a kúsky si vyberá precízne (Rozhovor) 11. novembra 2020, 14:30

Ide práve o raperov, ktorí si uvedomujú, že rap a móda idú spolu ruka v ruke už od počiatku tohto žánru, a že imidž je niekedy takmer rovnako dôležitý ako samotná hudobná stránka. Rok 2020 však okrem nových módnych trendov priniesol aj neľahkú pandemickú situáciu, ktorá neovplyvnila len bežných ľudí, ale aj mnohých raperov. Odzrkadlilo sa to na ich šatníku?

V nasledujúcich riadkoch sa pozrieme na to, čo aktuálne nosia tí najrenomovanejší slovenskí interpreti, pre ktorých je móda veľmi zásadným pilierom v kariére.

Okrem toho sme od nich zisťovali, ako a či vôbec sa ich výdavky na oblečenie s príchodom koronavírusu zmenili, či si odvtedy kupujú menej handier, koľko na nich mesačne míňajú, ale aj to, či si dávajú si záležať na tom, aby na verejnosti alebo na fotkách nemal rovnaký outfit.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ktorý zo slovenských raperov míňa mesačne na oblečenie najviac
  • Ako hodnotí Separ svoju módnu transformáciu z teplákov do high fashion
  • Ktorý slovenský raper sa už 15 rokov snaží, aby na verejnosti nemal dvakrát ten istý outfit
  • Či si raperi kupujú menej oblečenia, odkedy vypukla pandémia
  • Aký je vysnívaný kúsok Separa, Ega či Zaya
  • Ktorý slovenský raper nám prezradil, že jeho matka vlastní krajčírstvo
  • Aký módny sen si Zayo už splnil
  • Aký kúsok si chcel AstralKid22 kúpiť, keby sa mu nezruší tour

Separ

Samozvaný G.O.A.T. dokazuje svoje sebavedomie a vrcholovú pozíciu nielen v rape. Hoci ešte pár rokov dozadu by to do „teplákového kráľa“ nikto nepovedal, dnes si z neho po módnej stránke môžu brať príklad viacerí rapoví kolegovia. Separ nezaháľa ani počas karantény a na verejnosti sa ukazuje v tých najluxusnejších kúskoch.

Odporúčané
Vedia sa domáci raperi obliekať? Stylistka ohodnotila outfity Rytmusa, Ega, Dalyba a ďalších Vedia sa domáci raperi obliekať? Stylistka ohodnotila outfity Rytmusa, Ega, Dalyba a ďalších 2. júla 2020, 15:45

Naposledy napríklad v klipe na skladbu Money2 s Pil C-im, kde vystriedal hneď dva outfity. V jednom z nich mal na sebe oblečenú košeľu Koché, Balmain nohavice a tenisky Versace Chain Reaction a druhý outfit bol vyskladaný z Vetements mikiny, opäť Balmain džínsov a limitovaných tenisiek Jordan 1 Retro High v spolupráci s Travisom Scottom.

Obliekli by si Separ, Ego či Zayo dvakrát ten istý outfit? Raperov sme sa pýtali, koľko mesačne míňajú na handry
Zdroj: Instagram/@separ__dms

„Inšpiráciu nehľadám cielene. Väčšinou idem do obchodu alebo na web a proste si kúpim to, čo sa mi páči. No stane sa, že vidím človeka, čo má enormný outfit a niečo sa mi zapáči, čo si potom kúpim. Nehovorím, že nie,“ prezradil člen DMS pre Refresher.

Na otázku, koľko mesačne minie na oblečenie odpovedal, že sú mesiace, kedy minie tisícku, no sú aj také, kedy do handier vrazí aj 10 000. Separ tiež tvrdí, že počas karantény si nové oblečenie kupuje omnoho menej. „Som zavretý doma a v podstate všetko je obmedzené. Ani sa mi nič nechce riešiť,“ hovorí.

Obliekli by si Separ, Ego či Zayo dvakrát ten istý outfit? Raperov sme sa pýtali, koľko mesačne míňajú na handry
Zdroj: Instagram/@separ__dms

Ako sa za posledné roky vyvinul jeho štýl a vzťah k móde? „Veľmi (smiech). Kedysi som to mal vyslovene v p**i. Mal som 50 teplákových súprav a vybavené. Našťastie ma to prešlo (smiech).“

Separ tvrdí, že jeden z jeho vysnívaných kúskov, ktoré by si raz chcel kúpiť, sú aktuálne veľmi žiadané, no ešte viac limitované Dior x Jordan 1 Retro High, ktorých vyrobili len 8 500 párov na celom svete. Dodáva však, že tým, že by ich určite aj nosil, mu príde choré dať za ne 15 000 € a viac.

Na otázku, či si dáva záležať na tom, aby na verejnosti alebo na fotkách nemal rovnaký outfit, odpovedal: „Stane sa, že si dám viackrát to isté, však nie som zas úplne postihnutý, ale do klipov a na fotenia ide väčšinou úplne nový outfit.“

Obliekli by si Separ, Ego či Zayo dvakrát ten istý outfit? Raperov sme sa pýtali, koľko mesačne míňajú na handry
Zdroj: Instagram/@separ__dms

Ego

Na svojom zovňajšku si pravidelne dáva záležať aj Ego, ktorého štýl sa počas uplynulej dekády formoval viacerými spôsobmi a miestami to vyzeralo tak, že sa z neho opäť stal tínedžer. Aktuálne však vidieť opäť posun a posledné obdobie, tak ako aj počas pandémie, je verný najmä techwearovým a funkčným kúskom.

Obliekli by si Separ, Ego či Zayo dvakrát ten istý outfit? Raperov sme sa pýtali, koľko mesačne míňajú na handry
Zdroj: Instagram/@egoemo

Medzi jeho aktuálne najviac preferované značky patria napríklad Arc'teryx, ACRONYM® či Veillance. Pre Refresher prezradil, že v móde ho najviac inšpirujú samotní ľudia. V poslednej dobe mu vraj imponuje rozmach afroamerických návrhárov.

Do oblečenia však mesačne nevráža veľa peňazí, pretože väčšinu oblečenia získava zadarmo vďaka spoluprácam so značkami. „Nechcem sa stať ničoho otrokom, ani módy, ale baví ma to a patrí to k hudobnej kultúre. Štýl je podľa mňa zábava,“ hovorí.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 91056 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý slovenský raper sa už 15 rokov snaží, aby na verejnosti nemal dvakrát ten istý outfit
  • Aký vysnívaný „kúsok“ za približne pol milióna eur by si chcel Zayo kúpiť
  • Mama ktorého rapera pracuje v krajčírstve
  • Prečo si Zayo kedysi dával záležať na tom, aby nemal dvakrát ten istý outfit, no dnes to už nerieši 
  • Čo v móde inšpiruje AstralKida22
  • Prečo si raperi kupujú menej nových handier, odkedy je koronavírus
Domov
Zdieľať
Diskusia