Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
3. novembra 2020 o 14:30
Čas čítania 4:12
Daniel Mikolášik

Slovenské národné jedlo je podľa nich pizza. Ochutnali sme hruškovú a mätovú z prvého kváskového pizza stánku v Bratislave

Slovenské národné jedlo je podľa nich pizza. Ochutnali sme hruškovú a mätovú z prvého kváskového pizza stánku v Bratislave
Zdroj: REFRESHER/Daniel Mikolášik
GASTRO BRATISLAVA PIZZA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Predali viac ako pol milióna hot dogov pod značkou NYC Corner. Dnes sa ťa snažia získať na hruškovú a mätovú pizzu z kvásku.

Väčšina gastro podnikov sa počas aktuálnej pandemickej situácie zatvára. Slajs Pizza naopak práve v tejto neistej dobe koronavírusu prichádza na trh s niečím, čo v Bratislave doposiaľ chýbalo.

„Veríme v to, budeme to robiť najlepšie ako vieme a hlavne chceme zdokonaľovať to cesto. Práve tie podniky, ktoré skúšajú niečo nové, majú oveľa väčšiu šancu uspieť, a je jedno, aká je práve doba,“ hovorí pre Refresher Oto Kóňa, spoluzakladateľ nového kváskoveho pizza stánku Slajs.

Odporúčané
Langoš Bar: Varil v michelinských reštauráciách, dnes ti urobí langoš Langoš Bar: Varil v michelinských reštauráciách, dnes ti urobí langoš 22. septembra 2020 o 19:40

Kóňa nie je na slovenskej gastro scéne žiadnym nováčikom. Prevádzky ako Regal Burger či NYC Corner, ktoré zakladal, pozná pravdepodobne každý milovník streetfoodu na Slovensku. Po hamburgeroch a hot dogoch však prichádza s ďalším streetfoodovým konceptom, tentokrát s kváskovou pizzou.

Slajs Pizza: Predali viac ako pol milióna hot dogov, dnes sa ťa snažia získať na hruškovú a mätovú pizzu z kvásku (Test)
Zdroj: Slajs Pizza

Spoločne s Jakubom Noelom Adáskom sa na Kamennom námestí v Bratislave rozhodli zrekonštruovať stánok, v ktorom 5 rokov až doposiaľ predávali ich NYC Corner hot dogy. Odteraz tam však nájdeš „iba“ pizzu. Nie jednu, ale hneď 5 zaujímavých druhov, ktoré rozhodne stoja za ochutnanie. A tak sme sa ich rozhodli ochutnať aj my.

Odporúčané
Testovali sme mrazené pizze: Ktorú by si radšej nemal nikdy ochutnať a ako obstála Ristorante? Testovali sme mrazené pizze: Ktorú by si radšej nemal nikdy ochutnať a ako obstála Ristorante? 31. januára 2020 o 10:43


„Môj spoločník a dlhodobý kolega ešte v NYC Corner – Jakub Noel Adásek s tým kváskovým cestom strávil niekoľko mesiacov. Predchádzalo tomu množstvo ochutnávaní a hľadaní tej najlepšej receptúry. Cestovali sme veľa po svete a takmer v každom väčšom meste bola minimálne jedna fakt dobrá a kvalitná kvásková pizzéria. Chýbalo nám niečo také v Bratislave,“ prezradil nám Kóňa.

Síce je podľa neho pizza slovenským národným jedlom, no tá kvalita u nás vraj občas zaostáva. Zakladateľ pizza stánku tiež dodáva, že nechcú konkurovať tým pravým talianskym pizzériam. Chcú vraj len robiť kváskovú pizzu s kvalitnými surovinami a zaujímavými kombináciami. Okrem pizze tiež ponúkajú domáce tiramisu v sklenenom pohári.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia