Predali viac ako pol milióna hot dogov pod značkou NYC Corner. Dnes sa ťa snažia získať na hruškovú a mätovú pizzu z kvásku.
Väčšina gastro podnikov sa počas aktuálnej pandemickej situácie zatvára. Slajs Pizza naopak práve v tejto neistej dobe koronavírusu prichádza na trh s niečím, čo v Bratislave doposiaľ chýbalo.
„Veríme v to, budeme to robiť najlepšie ako vieme a hlavne chceme zdokonaľovať to cesto. Práve tie podniky, ktoré skúšajú niečo nové, majú oveľa väčšiu šancu uspieť, a je jedno, aká je práve doba,“ hovorí pre Refresher Oto Kóňa, spoluzakladateľ nového kváskoveho pizza stánku Slajs.
Kóňa nie je na slovenskej gastro scéne žiadnym nováčikom. Prevádzky ako Regal Burger či NYC Corner, ktoré zakladal, pozná pravdepodobne každý milovník streetfoodu na Slovensku. Po hamburgeroch a hot dogoch však prichádza s ďalším streetfoodovým konceptom, tentokrát s kváskovou pizzou.
Spoločne s Jakubom Noelom Adáskom sa na Kamennom námestí v Bratislave rozhodli zrekonštruovať stánok, v ktorom 5 rokov až doposiaľ predávali ich NYC Corner hot dogy. Odteraz tam však nájdeš „iba“ pizzu. Nie jednu, ale hneď 5 zaujímavých druhov, ktoré rozhodne stoja za ochutnanie. A tak sme sa ich rozhodli ochutnať aj my.
„Môj spoločník a dlhodobý kolega ešte v NYC Corner – Jakub Noel Adásek s tým kváskovým cestom strávil niekoľko mesiacov. Predchádzalo tomu množstvo ochutnávaní a hľadaní tej najlepšej receptúry. Cestovali sme veľa po svete a takmer v každom väčšom meste bola minimálne jedna fakt dobrá a kvalitná kvásková pizzéria. Chýbalo nám niečo také v Bratislave,“ prezradil nám Kóňa.
Síce je podľa neho pizza slovenským národným jedlom, no tá kvalita u nás vraj občas zaostáva. Zakladateľ pizza stánku tiež dodáva, že nechcú konkurovať tým pravým talianskym pizzériam. Chcú vraj len robiť kváskovú pizzu s kvalitnými surovinami a zaujímavými kombináciami. Okrem pizze tiež ponúkajú domáce tiramisu v sklenenom pohári.