Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2020, 14:30
Čas čítania 4:12
Daniel Mikolášik

Slovenské národné jedlo je podľa nich pizza. Ochutnali sme hruškovú a mätovú z prvého kváskového pizza stánku v Bratislave

Slovenské národné jedlo je podľa nich pizza. Ochutnali sme hruškovú a mätovú z prvého kváskového pizza stánku v Bratislave
Zdroj: REFRESHER/Daniel Mikolášik
GASTRO BRATISLAVA PIZZA
Uložiť Uložené

Predali viac ako pol milióna hot dogov pod značkou NYC Corner. Dnes sa ťa snažia získať na hruškovú a mätovú pizzu z kvásku.

Väčšina gastro podnikov sa počas aktuálnej pandemickej situácie zatvára. Slajs Pizza naopak práve v tejto neistej dobe koronavírusu prichádza na trh s niečím, čo v Bratislave doposiaľ chýbalo.

„Veríme v to, budeme to robiť najlepšie ako vieme a hlavne chceme zdokonaľovať to cesto. Práve tie podniky, ktoré skúšajú niečo nové, majú oveľa väčšiu šancu uspieť, a je jedno, aká je práve doba,“ hovorí pre Refresher Oto Kóňa, spoluzakladateľ nového kváskoveho pizza stánku Slajs.

Odporúčané
Langoš Bar: Varil v michelinských reštauráciách, dnes ti urobí langoš Langoš Bar: Varil v michelinských reštauráciách, dnes ti urobí langoš 22. septembra 2020, 19:40

Kóňa nie je na slovenskej gastro scéne žiadnym nováčikom. Prevádzky ako Regal Burger či NYC Corner, ktoré zakladal, pozná pravdepodobne každý milovník streetfoodu na Slovensku. Po hamburgeroch a hot dogoch však prichádza s ďalším streetfoodovým konceptom, tentokrát s kváskovou pizzou.

Slajs Pizza: Predali viac ako pol milióna hot dogov, dnes sa ťa snažia získať na hruškovú a mätovú pizzu z kvásku (Test)
Zdroj: Slajs Pizza

Spoločne s Jakubom Noelom Adáskom sa na Kamennom námestí v Bratislave rozhodli zrekonštruovať stánok, v ktorom 5 rokov až doposiaľ predávali ich NYC Corner hot dogy. Odteraz tam však nájdeš „iba“ pizzu. Nie jednu, ale hneď 5 zaujímavých druhov, ktoré rozhodne stoja za ochutnanie. A tak sme sa ich rozhodli ochutnať aj my.

Odporúčané
Testovali sme mrazené pizze: Ktorú by si radšej nemal nikdy ochutnať a ako obstála Ristorante? Testovali sme mrazené pizze: Ktorú by si radšej nemal nikdy ochutnať a ako obstála Ristorante? 31. januára 2020, 10:43


„Môj spoločník a dlhodobý kolega ešte v NYC Corner – Jakub Noel Adásek s tým kváskovým cestom strávil niekoľko mesiacov. Predchádzalo tomu množstvo ochutnávaní a hľadaní tej najlepšej receptúry. Cestovali sme veľa po svete a takmer v každom väčšom meste bola minimálne jedna fakt dobrá a kvalitná kvásková pizzéria. Chýbalo nám niečo také v Bratislave,“ prezradil nám Kóňa.

Síce je podľa neho pizza slovenským národným jedlom, no tá kvalita u nás vraj občas zaostáva. Zakladateľ pizza stánku tiež dodáva, že nechcú konkurovať tým pravým talianskym pizzériam. Chcú vraj len robiť kváskovú pizzu s kvalitnými surovinami a zaujímavými kombináciami. Okrem pizze tiež ponúkajú domáce tiramisu v sklenenom pohári.

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • salala
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.