Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2020, 16:30
Čas čítania 6:50
Adam Novosad

Zakladateľ Proud Boys si na kamere vopchal do zadku umelý penis. Mladí fašisti poslúchajú Trumpa na slovo a milujú násilie

ZAUJÍMAVOSTI DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Skupina frustrovaných mladých mužov sa dostala do pozornosti svetových médií vďaka tomu, čo im Donald Trump odkázal v priamom prenose počas prezidentskej debaty.

„Zabijeme ťa. To sú Proud Boys v skratke. Zabijeme ťa, vyzeráme pekne, vyzeráme mäkko a máme v mene slovo chlapci, ale zavraždíme ťa.“ Takto raz Gavin McIness opísal skupinu prevažne mladých frustrovaných mužov najmä zo Spojených štátov amerických, ktorú v roku 2016 založil.

Do svojich radov prijímajú iba mužov, majú neofašistické prejavy, radia sa k extrémnej pravici a najviac obľubujú politické násilie v uliciach. Nečudo, keď na svojom oblečení a doplnkoch často nosia nálepky s nápisom „Antifa Hunting Permit“.

Odporúčané
Vyrábal 1 kilogram LSD každých 5 týždňov, ale predával ho hlboko pod cenu. Legendárny chemik skončil v base na dve doživotia Vyrábal 1 kilogram LSD každých 5 týždňov, ale predával ho hlboko pod cenu. Legendárny chemik skončil v base na dve doživotia 6. októbra 2020, 9:45

Z boja proti ľavicovým liberálom a antifašistom si spravili zvrátenú hru, na ktorú už ľudia doplatili životom aj vážnymi zraneniami. Názov Proud Boys, ktorý síce na prvé počutie pripomína meno skupiny podporujúcu LGBTI komunitu, vznikol na základe skladby Proud of Your Boy z Disney muzikálu Aladdin. Vyjadruje opovrhnutie nad „obliehaním bieleho muža zo Západu“, a bojuje proti všetkému od feminizmu až po islam.

Skupina sa zameriava na lanárenie frustrovaných mladých mužov, ktorí veria myšlienkam o tom, aká je západná kultúra nadradená všetkým ostatným, rasizmus je mýtus vytvorený bielymi liberálmi, ktorí sa cítia previnilo, ženy sú podradené mužom a treba uctievať poslušné gazdinky, no a samozrejme u nich prevláda aj názor, že islam je krutá kultúra plná násilia a Spojené štáty americké musia okamžite zatvoriť svoje hranice imigrantom.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa Donaldovi Trumpovi podarilo vytiahnuť Proud Boys na výslnie
  • Aké rozkazy poslal cez prezidentskú debatu skupine fašistov
  • Prečo po vstupe do Proud Boys nesmieš masturbovať
  • Aké štyri nezvyčajné úrovne členstva majú mladí fašisti z tejto skupiny
  • Ako spoznáš člena Proud Boys na základe značky, ktorú má na sebe
  • Prečo ťa členovia po vstupe do skupiny brutálne zmlátia
  • Čo viedlo vodcu hnutia vopchať si do zadku umelý penis v priamom prenose
  • Ako hákové kríže a organizátor z Proud Boys viedli až k zabitiu ženy

Mladí fašisti, ktorí nesmú masturbovať, milujú násilie a Donald Trump im dáva priame rozkazy. Proud Boys v USA miešajú kartami
Zdroj: Wikimedia Commons

Na slovo poslúchať Trumpove rozkazy

Aj keď sa skupina Proud Boys tak často v médiách neobjavuje a spôsobili to aj celoplošné bany na profily na sociálnych sieťach ako Twitter, Facebook či YouTube, v posledných týždňoch ju na vrchol pozornosti vytiahol samotný americký prezident Donald Trump.

Ten kedysi v roku 2017 krátko po neofašistickej demonštrácii s názvom Unite the Right, na ktorej jeden z protestujúcich extrémistov autom zabil mladú aktivistku, v reakcii vyhlásil, že na oboch stranách tejto barikády nájdeme skvelých ľudí, informuje Washington Post.

Na margo tohto výroku a zvyšujúcej sa aktivity antifašistických protestujúcich na demonštráciách za hnutie Black Lives Matter, kde sa objavovalo násilie medzi antifašistami a neofašistami, sa moderátor prvej debaty pred blížiacimi sa prezidentskými voľbami Donalda Trump spýtal, či môže odsúdiť skupiny propagujúce myšlienky nadradenosti bielej rasy.

Ako uvádza Rolling Stone, Trump odpovedal kladne a spýtal sa, ktoré konkrétne skupiny má moderátor na mysli. Oponent Joe Biden vyslovil meno Proud Boys, na čo Trump zareagoval so slovami „Proud Boys, stand back and stand by“.

Skupine tak odkázal, aby sa stiahla a zostala v pohotovosti, po čom dodal, že pravicová ideológia v tomto prípade nie je problémom a niekto by mal niečo urobiť s antifou a ľavicou.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89714 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako reagoval vodca Proud Boys na priamy rozkaz od Donalda Trumpa
  • Prečo po vstupe do Proud Boys nesmieš masturbovať
  • Aké štyri nezvyčajné úrovne členstva majú mladí fašisti z tejto skupiny
  • Ako spoznáš člena Proud Boys na základe značky, ktorú má na sebe
  • Prečo ťa členovia po vstupe do skupiny brutálne zmlátia
  • Čo viedlo vodcu hnutia vopchať si do zadku umelý penis v priamom prenose
  • Ako hákové kríže a organizátor z Proud Boys viedli až k zabitiu ženy
  • Ako Trumpov vlastný šéf FBI označil skupinu za extrémistickú
Domov
Zdieľať
Diskusia