Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2020, 9:15
Čas čítania 1:40
Matej Krajčovič

Donald Trump porušil karanténne pravidlá. Opustil nemocnicu, len aby z auta zakýval svojim priaznivcom

NEWS DONALD TRUMP USA
Uložiť Uložené

Zbytočne tak ohrozil pracovníkov tajnej služby aj všetkých okolo, tvrdí lekár.

Americký prezident Donald Trump je stále v nemocnici po tom, ako sa u neho objavili mierne príznaky nákazy koronavírusom a mal aj pozitívny test.

V piatok večer bol transportovaný do armádnej nemocnice Waltera Reeda, ktorá má okrem nevyhnutného zdravotníckeho vybavenia a expertov aj niekoľko kancelárií, z ktorých môže prezident pracovať. 

Trump je pochopiteľne stále pozitívny aj napriek tomu, že berie niekoľko druhov vitamínov, Remdesivir aj experimentálny koktejl plný protilátok s názvom regeneron, ktorý pred ním v kontrolovanom prostredí úživala len pokusná skupina menej než 300 pacientov. 

Americký prezident sa však včera rozhodol nastúpiť do auta len preto, aby z okna obrneného SUV mohol zamávať svojim priaznivcom, informuje CNN

Úrady v USA pritom pacientom s COVID-19 nariaďujú 14-dňovú karanténu. Trump bol za tento rok okamžite kritizovaný. Medzi najhlasnejších odporcov patrí doktor James Philips, lekár, ktorý pracuje priamo v nemocnici Waltera Reeda. 

„Každá jedna osoba v tom vozidle počas toho kompletne nepotrebného prezidentského 'vozenia sa' teraz musí byť v karanténe na 14 dní. Môžu ochorieť. Môžu zomrieť. Kvôli politickému divadlu. Vedení Trumpom riskovali svoje životy pre divadlo. Toto je šialené,“ uviedol na Twitteri. 

Okolo Trumpovho zdravotného stavu navyše existuje množstvo pochybností. Od svojho nástupu do nemocnice, ktorý mal byť len „preventívnym opatrením“, zverejnil niekoľko videí, na ktorých vyzerá pomerne dobre, nosí oblek a nekašle.

Odporúčané
Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď 5. februára 2024, 9:30

Do týchto správ ale nezapadajú informácie o tom, že už dvakrát dostal podporu kyslíka (nie samotný dýchací prístroj) a berie spomínaný, stále neoverený Regeneron.  

Posmech si prezident vyslúžil aj za fotografie, ktoré z aktuálneho pobytu v nemocnici Biely dom posiela. Má na nich byť Trump v plnom pracovnom nasadení, no ak si fotografiu zazoomuješ, zistíš, že pravdepodobne podpisoval len prázdne hárky papiera. 

Špekuluje sa, ako Trumpove nakazenie sa ovplyvní blížiace sa prezidentské voľby. Prezident, pokiaľ sa uzdraví, bude pravdepodobne pokračovať vo svojich predchádzajúcich tvrdeniach, že koronavírus USA zvládajú a nejde zďaleka o tak vážnu pandémiu, ako sa snažia naznačiť jeho odporcovia. 

Odporúčané
Joe Biden vyzval Donalda Trumpa, aby si zavrel ústa a nazval ho rasistom. Kandidáti na prezidenta USA bojovali pred kamerami Joe Biden vyzval Donalda Trumpa, aby si zavrel ústa a nazval ho rasistom. Kandidáti na prezidenta USA bojovali pred kamerami 30. septembra 2020, 8:56

Trump však už na demokratického kandidáta Joe Bidena v prieskumoch stráca 14 %, výraznejšie sa prepadol najmä po prvej televíznej debate, kde sa obaja najmä prekrikovali a skákali si do reči. 

Domov
Zdieľať
Diskusia