Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2020, 8:56
Čas čítania 1:15
Jakub Paulík

Joe Biden vyzval Donalda Trumpa, aby si zavrel ústa a nazval ho rasistom. Kandidáti na prezidenta USA bojovali pred kamerami

POLITIKA DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Ako vyzerala prvá televízna debata kandidátov na prezidenta USA?

Donald Trump a Joe Biden sa stretli v prvej televíznej debate, v ktorej lietali ostré slová. V diskusii sa kandidáti na prezidenta USA vyjadrili k otázkam pandémie koronavírusu, protestom BLM, najvyššieho súdu, záznamov Joea Bidena a Donalda Trumpa, ekonomike či nastávajúcim voľbám.

Dvojicou absolvuje ešte dva duely, tie  budú 15. a 22. októbra. Joe Biden si s Donaldom Trumpom skákali do reči a moderátor diskusie Chris Wallace mal veľa práce, aby kandidátov udržal na uzde, čo sa mu nie vždy nedarilo. Joe Biden sa Trumpovi neustále ironicky smial a mnohokrát na svojho protikandidáta ani nepozeral, ale hľadel skôr do kamery.

Kandidáti sa navzájom rozhodne nešetrili, Joe Biden musel dokonca Donalda Trumpa kvôli prerušovaniu v jednom momente vyzvať, aby si zavrel ústa. Moderátor George Stephanopoulos zo stanice ABC povedal, že išlo o „najhoršiu prezidentskú debatu, akú v živote videl“. CNN nazvalo debatu „chaotickou katastrofou“, pričom kritizovali najmä správanie Donalda Trumpa.

Domov
Zdieľať
Diskusia