Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2020, 9:18
Čas čítania 0:26
Viktor Kniš

Čaká nás mimoriadne teplá sobota, na Slovensku bude až 27 stupňov Celzia

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Po sérii upršaných dní a chladných rán si môžeš na Slovensku užiť zrejme poslednú skutočne teplú sobotu.

Na Slovensko vďaka prílevu veľmi teplého vzduchu z juhu prichádza babie leto, ktoré po sérii chladných a upršaných dní ešte poslednýkrát poteší Slovákov pred príchodom skutočnej jesene. Portál iMeteo informuje, že nás čaká obzvlášť teplá sobota, počas dňa sa bude teplota pohybovať v rozmedzí od 19 °C až do 24 °C. Na juhu sa môžu obyvatelia našej krajiny tešiť na 27 stupňov Celzia.

Prevládať bude najprv polojasné počasie, zatiahnuť by sa malo až neskôr. Októbrový rekord z roku 1935 sa však napriek tomu nepodarí prekonať. 5. októbra pred 85 rokmi namerali v Komárne až 29,5 °C.

Odporúčané
Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) 25. augusta 2019, 18:16

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na takmer celé územie Slovenska výstrahy pred silným vetrom, napriek tomu ide o pozitívnu zmenu počasia, ktorú by sme si mali užiť. 

Čaká nás mimoriadne teplá sobota, na Slovensku bude až 27 stupňov Celzia
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia