Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2020, 7:14
Čas čítania 0:27
Viktor Kniš

Česko hlási ďalší rekord v počte nakazených koronavírusom za jeden deň. Je ich skoro 3500

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Náš západný sused síce zaznamenal počas posledného týždňa aj mierny pokles, opäť sa však vrátil k trojtisícovým prírastkom.

V Česku za uplynulých 24 hodín hlásia 3493 nových pozitívne testovaných na koronavírus, aktívnych prípadov majú v súčasnosti skoro 40-tisíc. Z ochorenia sa vyliečilo viac ako 34-tisíc ľudí a 678 nákaze podľahlo. V súčasnosti je v českých nemocniciach hospitalizovaných 1028 pancientov. Práve počet ľudí, ktorí potrebujú zdravotnú starostlivosť, stúpa rýchlym tempom.

Česko hlási ďalší rekord v počte nakazených koronavírusom za jeden deň. Je ich skoro 3500
Zdroj: MZ ČR

Presne pred mesiacom, teda 2. septembra 2020, bolo v českých nemocniciach 72 pacientov, 11 z nich malo ťažký priebeh ochorenia. Zo súčasných viac ako 1000 hospitalizovaných potrebuje intenzívnu starostlivosť 198 pacientov. 

Slovensko už pred dvoma týždňami zaradilo Česko na zoznam rizikových krajín, a tak v prípade návratu potrebujú Slováci buď negatívny (najviac 72 hodín starý) PCR test alebo budú musieť absolvovať aspoň 5-dňovú domácu karanténu. Tú môžu a nemusia ukončiť testovaním.

Domov
Zdieľať
Diskusia