Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2020, 10:58
Čas čítania 0:28
Daniel Mikolášik

SHMÚ vydáva varovanie pred povodňami. Ktoré regióny sú ohrozené?

NEWS POČASIE SHMÚ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Z trvalého dažďa môžu vzniknúť v niektorých regiónoch Slovenska silné povodne.

Výrazné zrážky môžu v niektorých regiónoch západného a stredného Slovenska spôsobiť povodne. Na riziko upozornil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal hydrologickú výstrahu 1. stupňa pre okresy Trenčianskeho a Banskobystrického kraja i Hornú Nitru.

Odporúčané
Podľa klimatológa je možné, že Dunaj aj celý Žitný ostrov zmizne. Priprav sa na dlhé a suché letá (Rozhovor) Podľa klimatológa je možné, že Dunaj aj celý Žitný ostrov zmizne. Priprav sa na dlhé a suché letá (Rozhovor) 31. júla 2020, 10:16


Výstraha platí do sobotňajšieho predpoludnia, v okresoch Hornej Nitry (Prievidza, Partizánske, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou) do 18.00 h. „Vzhľadom na predpokladané zrážky očakávame na tokoch výrazný vzostup vodných hladín s možnosťou dosiahnutia alebo prekročenia stupňov povodňových aktivít," uviedli hydrológovia SHMÚ. Na poludnie budú situáciu aktualizovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia