Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2020, 14:50
Čas čítania 1:27
Viktor Kniš

Česko je od piatku 9:00 rizikovou krajinou. Koho sa týkajú výnimky na povinnú karanténu alebo testy a čo spraviť po návrate?

NEWS ČESKO HRANICE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Od piatku 9:00 zaradí Slovensko oficiálne Českú republiku medzi rizikové krajiny. Úrad verejného zdravotníctva už zverejnil oficiálne znenie nových opatrení.

„Všetky osoby, ktoré od 18. septembra 2020 od 9.00 hod. vstúpia na územie Slovenskej republiky, a ktoré počas predchádzajúcich 14 dní navštívili výlučne krajiny Európskej únie, sú povinné ísť do izolácie v domácom prostredí do doby obdržania negatívneho výsledku RT-PCR testu na ochorenie COVID-19,“ píše sa v dnes zverejnenom opatrení na stránkach Úradu verejného zdravotníctva, ktoré sa týkajú už aj susednej Českej republiky. Ľudia vracajúci sa na Slovensko nemusia ísť do karantnény len v prípade, že prichádzajú z bezpečných krajín. (Zoznam je na konci článku)

Každý, kto nespadá do výnimiek, sa bude musieť bezprostredne po návrate z Česka (a ostatných rizikových krajín zaregistrovať na stránke korona.gov.sk/ehranica a následne sa podrobiť najskôr 5. deň po návrate testu. Po registrácii je povinnosťou kontaktovať príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva a svojho obvodného lekára. V prípade negatívneho výsledku sa povinná karanténa končí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia