Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2020, 16:44
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Predseda Spolu Hipš: Linka regionálneho úradu je preťažená, otca cukrovkára s koronavírusom som do nemocnice musel odviezť sám

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predseda mimoparlamentnej strany Spolu na Facebooku zdieľal negatívnu skúsenosť so slovenským zdravotníctvom. O otca v zlom stave sa musel postarať sám, následne aj o seba.

Facebookom sa šíri ďalší príbeh človeka, ktorý má negatívnu skúsenosť s fungovaním regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Tentokrát ide o predsedu mimoparlamentnej strany Spolu Juraja Hipša, ktorý musel nedávno riešiť zdravotný stav svojho otca cukrovkára.

„Začal kašľať, teploty vystúpili na 39 a zle dýchal. Bývame od seba 230 kilometrov. Pokúšal som sa k nemu dostať sanitku. Jeho stav nevyzeral dobre a mal som podozrenie na covid. Príznaky tomu nasvedčovali. Sanitka neprišla, mali veľa iných súrnych prípadov a odporučili mi ísť na pohotovosť,“ opisuje situáciu Juraj Hipš. 

Nedali mu na výber, sadol teda do auta a po dvoch a pol hodinách bol pri otcovi, ktorého odviezol do nemonice. Keďže bol stav otca vážny, hospitalizovali ho a neskôr aj potvrdili, že skutočne je nakazený koronavírusom. 

Odporúčané
Slovensko možno pridá Česko a Rakúsko do zoznamu červených krajín Slovensko možno pridá Česko a Rakúsko do zoznamu červených krajín 11. septembra 2020, 11:16

Keďže bol Juraj Hipš v kontakte s nakazeným, iniciatívne sa chcel prihlásiť na RÚVZ, aby ho dali otestovať. „Na linke len zaznel oznam - číslo je nedostupné. Desaťkrát som si to číslo skontroloval, ale skutočne nefunguje. Zavolal som na centrálne číslo. Tam mi oznámili, že Bratislava je preťažená a linka skolabovala,“ popisuje predseda Spolu, čo sa dialo ďalej. 

Nakoniec si musel sám zaplatiť testy za 70 eur a v súčasnosti čaká na výsledky. Súčasný stav dáva Juraj Hipš za vinu aj premiérovi Igorovi Matovičovi, ktorý podľa neho v lete zásoboval Slovákov „vtipnými" fotkami na sociálnych sieťach a sľuboval veľké prekvapenie.

„Netuším, či tým sľubovaným prekvapením malo byť to, že budem robiť sanitku, svojpomocne si ordinovať karanténu aj si vybavovať a platiť testy,“ dodáva Hipš na sociálnej sieti s tým, že nikomu neželá situáciu, do ktorej sa dostal.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia