Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2020, 22:42
Čas čítania 2:22
Tímea Krauszová

Hudobné čísla skvelé, humor podpriemerný. JOJka odvysielala prvú časť relácie Zlatá maska

Hudobné čísla skvelé, humor podpriemerný. JOJka odvysielala prvú časť relácie Zlatá maska
Zdroj: TV JOJ
NEWS TV JOJ
Uložiť Uložené

Nová relácia Zlatá maska v zahraničí zožala veľký úspech. Ako vyzerá slovenský formát?

Televízia JOJ dnes večer odvysielala novú reláciu s názvom Zlatá maska. Moderátorom večera bol Martin Pyco Rausch a v priebehu večera sme si mohli vypočuť známe slovenské aj zahraničné hity. Relácia na prvý pohľad pripomína dieťa Inkognita a nejakej speváckej súťaže. 

Princíp relácie je jednoduchý. V priebehu večera sa predviedlo prvých šesť celebrít zahalených v kostýmoch (celkovo budeme počuť 12 osobností). Každý týždeň odhalia jednu z osobností pod maskou, ktorá následne vypadne. Zaspievajú známe slovenské a zahraničné hity, pričom štyria „detektívi“ mali za úlohu uhádnuť, kto sa skrýva pod maskou.. Aká bola Zlatá maska?

Hudobné čísla skvelé, humor podpriemerný. Aká bola Zlatá maska na JOJke?
Zdroj: TV JOJ

Odporúčané
Toľko predsudkov a stereotypov za jednu hodinu si ešte nevidel: Aký bol prvý diel Farmy: Mesto verzus dedina? Toľko predsudkov a stereotypov za jednu hodinu si ešte nevidel: Aký bol prvý diel Farmy: Mesto verzus dedina? 31. augusta 2020, 22:35

Konečne šou aj s publikom, hoci nešlo o živé vysielanie

Prvá vec, ktorá divákovi udrie do očí, je živé publikum. Šou sa natáčala vopred a živé publikum nám vrátilo pocit normálnosti, ktorú si ešte z televíznych obrazoviek pamätáme z „doby predkoronovej“. Takže nechýbali potlesky, smiech a do tej miery, do akej to televízia dovoľuje, reálne reakcie od skutočných ľudí. Na pohľad šlo teda o čosi príjemnejší zážitok než Miss Slovensko 2020 (hoci len ťažko sa maskovaní ľudia vyrovnajú nádherným ženám).

Hudobný program bol vopred známy. V priebehu večera odzneli tieto hity:

  • Páv zaspieval hit Let Me Entertain You od Robbieho Williamsa
  • Jednorožec sa blisol slovenskou klasikou Vyznanie od Mariky Gombitovej
  • Buldoček zaspieval pieseň s trefným názvom Who Let The Dogs Out (Baha Man)
  • Ufon predniesol svetoznámy song Don't Stop Me Now od kapely Queen
  • Krokouš zaspieval Stop The Rock (Apollo 440)
  • Chobotnička predviedla pieseň od známej slovenskej kapely No Name s názvom S láskou

Detektívami dnešného večera boli Jiřina Bohdalová, Libor Bouček, Jakub Prachař a Michal Hudák.

Počas hudobných čísel vôbec nebolo jednoduché rozoznať celebrity len podľa hlasu, no ich vystúpenia pobavili a viacerí prekvapili naozaj kvalitným speváckym výkonom.

Na konci každého z troch duelov postúpila jedna maska do ďalšieho kola. Budúci týždeň zaručene znova vystúpia Jednorožec, Buldoček a Chobotnička. Tie, ktoré prehrali duel, sa presunuli do takzvanej zóny ohrozenia. Z nej na konci relácie vďaka hlasovaniu detektívov a prítomných divákov vybrala jedna maska, ktorá vypadla. Zároveň však odhodila masku a prezradila svoju pravú identitu.

Prvou takouto odhalenou celebritou bol český šéfkuchár Zdeněk Pohlreich, ktorý sa schovával pod maskou Krokouša.

Jednorožec, ktorý (resp. ktorá?) nám predviedol Vyznanie.
Jednorožec, ktorý (resp. ktorá?) nám predviedol Vyznanie. Zdroj: TV JOJ

Ak šou nie je vysielaná naživo, prečo tam nechať vtipy, ktoré nie sú vtipné?

Nechýbali choreografie, ktoré sa v obrovských maskách nedali zatancovať či „vtipné“ vsuvky detektívov. Nie každý džouk im vyšiel, niektoré momenty boli až trápne, ale Pyco ich s noblesou prijímal a celkom úspešne premostil na ďalší bod programu.

Pravdou však je, že nebyť dobrých speváckych výkonov, tak reláciu vypneme oveľa, oveľa skôr. Silený humor umocnil fakt, že šou bola natočená a zostrihaná vopred – preto sa nám až nechcelo veriť, že niektoré doslova trápne momenty tam fakt nechali a nebodaj očakávali, že divákov dokážu rozosmiať. 

Detektívi sa niekoľkokrát zasmiali na vlastnom vtipe (niekedy ako jediní v miestnosti) alebo si pospevovali pod nosom, čo je v hudobnej relácii pomerne zbytočné (pokiaľ nie si Nicole Scherzinger a nesnažíš sa Simonovi Cowellovi dokázať, že vieš spievať).

Hudobné čísla skvelé, humor podpriemerný. Aká bola Zlatá maska na JOJke?
Zdroj: TV JOJ

Veľkým problémom relácie je aj jej medzinárodný formát. Hoci si to zjavne nechceme priznať, osobnosti tej druhej krajiny jednoducho nepoznáme tak dobre ako možno pred dvadsiatimi rokmi. Často padali mená, ktoré ľudia z druhého štátu nemali ako poznať a niekoľkokrát museli aj vysvetliť kontext celebrity, pretože českí detektívi neporozumeli vtipu.

Celkovo však ide o dobrý nápad a musíme uznať, že hudobné čísla boli vydarené. Ak by v najbližších častiach zapracovali aspoň na dialógoch a prestali pretláčať vtipy, ktoré jednoducho nie sú vtipné, šou by bola príjemným nedeľným programom, vhodným na dávku oddychu pred začiatkom pracovného týždňa. Nesmieme však zabudnúť, že budúci týždeň nás čakajú iní detektívi, a tak celková nálada šou sa môže značne zmeniť.

Domov
Zdieľať
Diskusia