Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2020, 20:00
Čas čítania 2:32
Viktor Kniš

Konzílium epidemiológov sprísňuje opatrenia: Žiadneho pacienta, ktorého sme dali na ventilátor, sa nám nepodarilo zachrániť

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Epidemiológovia dnes rozoberali semafór krajín, ktoré by mali byť od 1. septembra považované za nebezpečné.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí dnes na tlačovej konferencii oznámil sériu nových opatrení, ktoré vláda príjme v boji s koronavírusom. Už pred časom avizoval, že Slovensko bojuje s druhou vlnou. Konzílium epidemiológov dnes rokovalo od dopoludňajších hodín. 

Žiadneho pacienta, ktorého sme dali na ventilátor, sa nám nepodarilo zachrániť

„Druhá vlna nám rastie nielen na území Slovenska, ale v celej Európe,“ upozornil na úvod Marek Krajčí. Problémom je podľa odborníkov aj to, že prípady stúpajú v niektorých regiónoch na Slovensku oveľa rýchlejšie. Upozorňujú, že stúpa hospitalizovanosť a nakazených je čoraz viac mladých ľudí do 35 rokov. 

Minister Krajčí upozorňuje, že ochorenie Covid-19 aj v rámci druhej vlny najčastejšie zasahuje ľudí v dôchodkovom veku, alarmujúce sú hlavne percentuálne vyjadrenia hospitalizovaných a ľudí na pľúcnej ventilácii. Epidemiológovia z konzília upozorňujú, že netreba bagatelizovať toto ochorenie hlavne ak ide o seniorov. 

„Žiadneho pacienta, ktorého sme dali na ventilátor, sa nám nepodarilo zachrániť,“ skonštatovala epidemiologička. „Vírus sa šíri len toľko, koľko mu dovolíme a je na našej zodpovednosti, aby sme ochránili najzraniteľnejších,“ dodala. 

Domov
Zdieľať
Diskusia