Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2020, 10:05
Čas čítania 0:38
Tímea Krauszová

Na Slovensku pribudlo 54 prípadov nákazy koronavírusom

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Poznáme čísla za piatok.

Na Slovensku pribudlo ďalších 54 nakazených novým koronavírusom, ktorých počas štvrtka odhalili z celkovo 3 235 testov.

Počet mŕtvych za celé trvanie pandémie v piatok večer stúpol. Príčinu smrti a výskyt ochorenia COVID-19 však zistili až po smrti. Išlo o 81-ročnú pacientku, ktorá na koronavírus zomrela v univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach.

Podľa informácií NCIZ sa však počet obetí v porovnaní so včerajšími štatistikami nezmenil a naďalej sa drží na čísle 31. Do oficiálnych štatistík teda túto obeť stále úrady nazapočítali. 

Včera sa vyliečilo ďalších 25 pacientov a na nemocničnom lôžku drží Covid-19 aktuálne 37 ľudí. Štyria z nich potrebujú pľúcnu ventiláciu, šiesti sú na Jednotke intenzívnej starostlivosti.

Igor Matovič včera vyhlásil, že zdravotné sestry, lekári, policajti a vojaci v nasadení či pracovníci v domove sociálnych služieb, ktorí proti vírusu bojovali v prvej línii, dostanú od štátu špeciálnu odmenu, na ktorú vláda vyčlenila 50 miliónov. „Ide o ľudí v prvej línii, ktorí takto riskovali,“ povedal premiér. Odhadoval, že príspevok pre jedného pracovníka by sa mohol pohybovať vo výške 300 až 500 €.

Odporúčané
Na Slovensku zomrela ďalšia osoba na koronavírus. Žene z Košíc diagnostikovali ochorenie až po smrti Na Slovensku zomrela ďalšia osoba na koronavírus. Žene z Košíc diagnostikovali ochorenie až po smrti 14. augusta 2020, 18:50
Domov
Zdieľať
Diskusia