Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 10:06
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

MAPA: Najhoršie je na tom s novými prípadmi západné Slovensko, stred a východ sa nechytajú

NEWS
Uložiť Uložené

Najviac nových prípadov pribudlo v Bratislave, na pozore by sa však mali mať aj obyvatelia ďalších okresov na západe.

Utorkové testovanie na ochorenie COVID-19 prinieslo na Slovensku 49 nových pozitívnych prípadov, spolu sa včera urobilo 2538 testov. Ide o jeden z najhrozivejších výsledkov za posledné týždne. Úrady zverejnili aj údaje týkajúe sa jednotlivých okresov, z ktorých vyplýva, že najhoršie je na tom západné Slovensko, naopak, stredné v súčasnosti neeviduje žiadne prípady. 

„Pozitívne testovaných bolo 30 žien a 19 mužov vo veku od 4 do 73 rokov v okresoch Bratislava (17), Nitra (4), Banská Štiavnica (3), Nové Mesto nad Váhom (3), Senec (3), Trenčín (3), Bánovce nad Bebravou (2), Prešov (2), Dunajská Streda (1), Prievidza (1), Komárno (1), Malacky (1), Sabinov (1), Žilina (1), Humenné (1), Stropkov (1), Čadca (1), Šaľa (1), Michalovce (1) a Levice (1),“ informuje ministerstvo zdravotnítcva.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 1 človek, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 1 pacient.

Odporúčané
V Česku evidujú najviac nakazených koronavírusom od začiatku pandémie V Česku evidujú najviac nakazených koronavírusom od začiatku pandémie 5. augusta 2020, 7:23

Aj Slovensko má dve ďalšie ohniská koronavírusu, nachádzajú sa na Považí. Pozitívne testovaní na koronavírus sú 8 zamestnanci a blízki spoločnosti Chirana so sídlom v Starej Turej. Koronavírus potvrdili testy aj u ďalších ľudí, a to vo výrobnom závode v Potvoriciach. Je tam päť pozitívne testovaných.

Domov
Zdieľať
Diskusia