Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 7:23
Čas čítania 1:10
Viktor Kniš

V Česku evidujú najviac nakazených koronavírusom od začiatku pandémie

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Cez víkend síce noví nakazení pribúdali pomalšie, opäť sa však náš západný sused vrátil k veľmi zlej bilancii.

Cez víkend sa situácia v Česku mierne upokojila, počet aktívnych prípadov však opäť stúpa rýchlym tempom a platí, že sa každým dňom koronavírusom nakazí výrazne viac ľudí, ako sa vylieči.

Aj preto má po zápise aktuálnych čísel za utorok večer náš západný sused 4923 aktívnych prípadov, čo je najviac od začiatku pandémie. Za posledných päť dní pribudlo podľa štatistík ministerstva zdravotníctva v Česku viac ako 1000 pozitívnych prípadov, informoval denník Novinky.cz

Za uplynulý deň opäť počet nových prípadov s ochorením Covid-19 stúpol o viac ako 200, Česi momentálne bojujú s veľkými ohniskami nákazy v okresoch Frýdek-Místek a Prachatice.

Odporúčané
Na Slovensku vznikli dve ďalšie ohniská koronavírusu. Postupne zatvárajú firmy, stovky ľudí sú v karanténe Na Slovensku vznikli dve ďalšie ohniská koronavírusu. Postupne zatvárajú firmy, stovky ľudí sú v karanténe 4. augusta 2020, 12:50

V okrese Frýdek-Místek ochorelo aktuálne aj 23 členov speváckeho zboru a ich najbližších príbuzných, po baníkoch či futbalistoch tak ide o ďalšiu skupinu, ktorá môže rozniesť koronavírus po celom kraji. Nákaza postihla aj 18 ľudí v sociálnom zariadení v meste Jablunkov.

Hospitalizovaných pacientov bolo v Českej republike v utorok večer 123, aj toto číslo stúplo za jediný deň o približne štvrtinu – 29 ľudí. Doteraz zomrelo 383 pancientov s koronavírusom. 

Alarmujúci stav v Česku: Najviac nakazených koronavírusom od začiatku pandémie
Zdroj: Novinky.cz

Ohniská aj na Slovensku

Aj Slovensko má dve ďalšie ohniská koronavírusu, nachádzajú sa na Považí. Pozitívne testovaní na koronavírus sú 8 zamestnanci a blízki spoločnosti Chirana so sídlom v Starej Turej. 

„V Starej Turej je zo závodu pozitívne testovaných šesť osôb, jeden je kontakt, rodinný príslušník, a jeden je zdravotnícky pracovník. V karanténe je 90 osôb. Ide o menšiu firmu, kde pracuje 20 osôb, sú tam i rodinní príslušníci. Vzhľadom na to, že sa jeden zamestnanec zúčastnil i svadby, v karanténe sú i hostia zo svadby,“ priblížila regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

Koronavírus potvrdili testy aj u ďalších ľudí, a to vo výrobnom závode v Potvoriciach. „Je tam päť pozitívne testovaných. Máme až 190 osôb v karanténe, keďže ide o väčší závod, je tam i viac kontaktov. Tento závod sme však nezatvárali, vzhľadom na to, že tam budú mať celozávodnú dovolenku,“ doplnila regionálna hygienička.

Domov
Zdieľať
Diskusia