Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2020, 12:50
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Na Slovensku vznikli dve ďalšie ohniská koronavírusu. Postupne zatvárajú firmy, stovky ľudí sú v karanténe

NEWS
Uložiť Uložené

Koronavírus potvrdili v ďalších firmách na Slovensku.

Slovensko má dve ďalšie ohniská koronavírusu, ktoré sa nachádzajú na Považí. Podľa zistení TV Markíza sú pozitívni 8 zamestnanci spoločnosti  Chirana so sídlom v Starej Turej. Paradoxne ide o spoločnosť, ktorá pre krajinu produkuje pľúcne ventilátory. V karanténe je preto 120 ľudí. Informáciu už potvrdila aj regionálna hygienička Ľudmila Bučková..

„V Starej Turej je zo závodu pozitívne testovaných šesť osôb, jeden je kontakt, rodinný príslušník, a jeden je zdravotnícky pracovník. V karanténe je 90 osôb. Ide o menšiu firmu, kde pracuje 20 osôb, sú tam i rodinní príslušníci. Vzhľadom na to, že sa jeden zamestnanec zúčastnil i svadby, v karanténe sú i hostia zo svadby,“ priblížila Bučková.


Koronavírus potvrdili testy aj u ďalších ľudí, a to vo výrobnom závode v Potvoriciach. „Je tam päť pozitívne testovaných. Máme až 190 osôb v karanténe, keďže ide o väčší závod, je tam i viac kontaktov. Tento závod sme však nezatvárali, vzhľadom na to, že tam budú mať celozávodnú dovolenku,“ doplnila regionálna hygienička.


Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne podľa nej dohľadáva ďalšie kontakty pozitívne testovaných osôb. 

Domov
Zdieľať
Diskusia