Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 16:00
Čas čítania 5:45
Matej Krajčovič

Samsung predstavil nový Galaxy Note20, smart hodinky Galaxy Watch3 aj slúchadlá Galaxy Buds Live. Poznáme ich slovenské ceny

TECH SAMSUNG SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Všetky zariadenia sme si mohli obzrieť už vopred. Poznáme ich slovenské ceny a dostupnosť.

Samsung dnes ukázal celý balík nových produktov, s ktorými štartuje technologickú jeseň roka 2020.

Smartfóny zo série Galaxy Note20, tablety Galaxy Tab S7 a S7+, inteligentné hodinky Galaxy Watch3  aj vylepšené slúchadlá Galaxy Buds Live ukázal na akcii Unpacked. 

Slovenskí novinári dostali možnosť dôkladne si všetky produkty pozrieť už deň pred ich oficiálnym odhalením. REFRESHER ti prináša podrobnosti, prvé dojmy a oficiálne ceny.

V tomto článku si prečítaš:
  • Aké produkty dnes Samsung predstavil
  • Kedy a za aké ceny si ich budeš môcť kúpiť na Slovensku
  • V čom je nový smartfón Galaxy Note20 lepší než aktuálna séria Galaxy S20
  • V čom sú slúchadlá Galaxy Buds Live lepšie ako AirPods
  • Ako ich môžeš dostať úplne zadarmo


Samsung Galaxy Note20 a Note20 Ultra

Kórejská firma už high-endy na tento rok má, ide o mobily zo série Galaxy S20. Tie sa však profilujú skôr ako produkty pre konzumáciu a vytváranie obsahu, teda pre bežných mladých ľudí, ktorí sú ochotní zaplatiť si za špičkové parametre. 

Odporúčané
Samsung predstavil novú generáciu smartfónov Galaxy S20. Patrí k nim aj skladací Galaxy Z Flip za 1 480 €. Čo môžeš čakať? Samsung predstavil novú generáciu smartfónov Galaxy S20. Patrí k nim aj skladací Galaxy Z Flip za 1 480 €. Čo môžeš čakať? 11. februára 2020, 20:53


Galaxy Note20 má byť naopak zariadenie pre maximálnu produktivitu a pracovné nasadenie. Súčasťou telefónu je dotykové pero S Pen, ktoré skryješ priamo v tele mobilu a bude pripravené na zapisovanie dlhých strán poznámok či náčrtov z porád.  

Telefón príde v dvoch verziách, ako klasický Note 20 s menšou 6,7-palcovou Full HD+ obrazovkou a väčší 6,9-palcový Note20 Ultra 5G s vyšším WQHD+ rozlíšením. Zásadným rozdielom je však najmä to, že menší model bude mať rovný displej.

Samsung predstavil nový Galaxy Note20, smart hodinky Galaxy Watch3 aj slúchadlá Galaxy Buds Live. Poznáme ich slovenské ceny
Zdroj: Samsung.com

S efektnými, no niekedy nepraktickými zaoblenými Edge okrajmi obrazovky experimentuje iba Ultra. Oceňujeme teda, že zákazníci budú mať na výber.

Ak ťa láka mierne väčšia obrazovka, trochu silnejšia batéria (4 300 mAh vs. 4 500 mAh) a štedrejšie pamäťové varianty Galaxy Note20 Ultra, pokoj v duši ti dodá aspoň informácia, že exponované obliny (ver, že pri páde na zem to schytajú ako prvé) chráni úplne nové sklo Gorilla Glass Victus, ktoré je údajne tým najtvrdším doteraz použitým sklom na mobiloch vôbec. Bežný Note20 si vystačí s nižšou triedou. 

Verzie dostupné v slovenských e-shopoch a obchodoch

Galaxy Note20 4G (6,7'' displej, 8 GB RAM, 256 GB úložisko) 949 eur
Galaxy Note20 5G  (6,7'' displej, 8 GB RAM, 256 GB úložisko) 1 049 eur
Galaxy Note20 Ultra 5G (6,9'' displej, 12 GB RAM, 256 GB úložisko) 1 299 eur
Galaxy Note20 Ultra 5G (6,9'' displej, 12 GB RAM, 512 GB úložisko) 1 399 eur

Všetky verzie bude poháňať procesor Samsung Exynos 990, takže ich výkon by mal byť veľmi podobný. Odlišností medzi základom a väčšou Ultrou je však viac.

Napríklad prítomnosť až 108-megapixelového hlavného fotoaparátu v Galaxy Note20 Ultra spolu s rýchlejším laserovým automatickým zaostrovaním. Mobil tak spolu s teleobjektívom ponúkne až 5-násobný optický zoom.  

V prípade lacnejšieho Note20 je základný foťák len 12 megapixelový, trochu iný teleobjektív sa však dotiahne aspoň 3-násobným optickým zoomom. 

Obe verzie majú aj optickú stabilizáciu a zhodný (12 Mpix) širokouhlý objektív pre krajšie zábery krajiniek, interiérov a fotiek s kamošmi. 

  Samsung Galaxy Note20 Samsung Galaxy Note20 Ultra
Hlavný fotoaparát: 12 Mpix, OIS (f/1.8) 108 Mpix, Laser AF, OIS (f/1.8)
Tele fotoaparát 64 Mpix, OIS, Hybrid 3x zoom (f/2.0) 12 Mpix, OIS, optický 5x zoom (f/3.0)
Širokouhlý fotoaparát 10 Mpix (f/2.2) 10 Mpix (f/2.2)

Esom v rukáve má byť možnosť nakrúcať UHD (4K) videá pri 60 fps alebo 8K videá pri 24 fps, či možnosť zapnúť profesionálny videorežim, v ktorom dostaneš možnosť manuálne zaostrovať, meniť clonu či hrať sa s ďalšími filmárskymi parametrami. Pre vlogerov môže byť podstatná aj možnosť podpory externých mikofónov pripájaných cez Bluetooth alebo USB-C. Keďže má predná kamera  až 10 Mpix, Note20 môže byť pre takýchto tvorcov obsahu tým najlepším zariadením na trhu.

Dotykové pero S Pen má výrazne skrátenú odozvu, spolu so 120 Hz displejom Ultry by tak malo priniesť zážitok takmer totožný s kreslením na bežný papier. Zostávať ale nebude ani 60 Hz menší modelPrepínanie obnovovacej frekvencie má byť konečne adaptívne - to znamená, že pri hrách pôjde všetko naplno, pri videách so 60 fps na polovicu a pri čítaní statického textu všetko klesne ešte nižšie, aby sa šetrila batéria.

Integrované poznámky dokážu plne editovať PDF súbory a rozhranie DeX podporujúce externú myš a klávesnicu, aby mohlo na cestách aspoň sčasti nahradiť počítač, sa s akýmkoľvek novším televízorom naučí komunikovať bez káblov. 

Telefóny je od dnes možné predobjednať. Ak tak urobíš, budeš si môcť vybrať z dvoch doplnkových balíkov. „Herný“ ti zabezpečí ovládať Bluetooth controller Moga XP5-X, bezdrôtovú nabíjačku a 3-mesačné predplatné služby Game Pass. 


„Hudobný“ bude mať pribalené staršie slúchadlá Galaxy Buds+ k Note20 alebo úplne nové Galaxy Buds Live k Note 20 Ultra. 

 Hodinky Galaxy Watch3

V dvoch veľkostiach prídu na trh aj smart hodinky Galaxy Watch3, ktoré sú oproti predchádzajúcej generácii opäť ľahšie a tenšie, no vďaka menším okrajom otočnej lunety ponúknu väčší displej. 

Samsung ukázal nálož nových produktov: Galaxy Note20 s dotykovým perom, hodinky Galaxy Watch3 aj slúchadlá, čo porazia AirPody
Zdroj: REFRESHER

Základný vzhľad ciferníkov si budeš môcť prispôsobiť, na výber je vyše 80-tisíc dizajnov, do ktorých si navolíš až 40 miniaplikácií zobrazujúcich počasie, fázy mesiaca, odkráčané kroky alebo tvoj aktuálny tep

Samozrejmosťou je aj meranie spánkuEKG, no úplnou novinkou bude meranie tlaku krvi. To nemajú ani Apple Watch, hoci jeho používanie bude trochu komplikované. Každé 4 týždne budeš musieť použiť klasický tlakomer, z ktorého potom zadáš hodnoty pre správnu kalibráciu senzorov. Nie je tiež úplne jasné, či bude funkcia okamžite dostupná aj na Slovensku. 

Počas behu a športovania môžeš zaznamenávať trasu vďaka zabudovanému GPS, ale tiež sledovať VO2 Max a aktuálne okysličenie svojho tela v percentách. Bežci by mali dostať tiež funkciu analyzujúcu ich beh, napríklad to, či došľapujú rovnomerne oboma chodidlami. 

 

Galaxy Note20, Galaxy Watch3 a Galaxy Buds Live
Galaxy Note20, Galaxy Watch3 a Galaxy Buds Live Zdroj: REFRESHER

Hodinky Galaxy Watch3 s bežným oceľovým puzdrom budú dostupné vo viacerých verziách. 41-milimetrové za 429 eur by mohli byť skôr na dámsku ruku, čo naznačuje aj bronzovo-ružová farebná kombinácia. Tie sa k svetu pripoja iba cez spárovaný smartfón s Androidom alebo iOS a technológiu Bluetooth.

Pre mužskú ruku je vhodnejší 45-milimetrový model za 459 eur. Za mierny príplatok by u operátora Orange mali byť dostupné aj vo verzii LTE s e-SIM kartou, ktorá ti umožní telefonovať a krátko odpovedať na správy aj v prípade, že mobil necháš doma. Bohužiaľ to v praxi až také príjemné nie je, keďže hodinky budú musieť mať iné telefónne číslo a hovory budeš musieť presmerovávať, alebo sa spoľahnúť, že funkciu využiješ len ako núdzovku. 

O pár týždňov neskôr na Slovensko dorazia aj exkluzívne titánové Watch3 za cenu 649 eur. O výdrži na jedno nabitie zatiaľ Samsung neinformuje, no od predchodcov by sa nemala príliš líšiť. V praxi teda počítaj s nabíjaním raz za tri-štyri dni. Všetky modely budú vodeodolné (IP68) a pobežia na operačnom systéme Tizen. 

Samsung predstavil nový Galaxy Note20, smart hodinky Galaxy Watch3 aj slúchadlá Galaxy Buds Live. Poznáme ich slovenské ceny
Zdroj: Samsung.com

Ceny nových hodiniek Galaxy Watch3 na Slovensku

Galaxy Watch3 (41 mm) BT 429 eur
Galaxy Watch3 (45 mm) BT 459 eur
Galaxy Watch3 (45 mm) LTE (iba v ponuke Orange) 509 eur
Galaxy Watch3 (45 mm) BT Titan (prídu neskôr)  649 eur

Samsung ukázal nálož nových produktov: Galaxy Note20 s dotykovým perom, hodinky Galaxy Watch3 aj slúchadlá, čo porazia AirPody
Zdroj: REFRESHER

Samsung Galaxy Watch si u nás budeš môcť kúpiť už 7. augusta, prídu teda skôr, než smartfóny.

Tablety Galaxy Tab S7 a S7+

Je jasné, že kategória tabletov zaznamenáva útlm a bežného zákazníka, ktorý väčšinu videí pozerá na mobile, už tak veľmi nezaujímajú. Ponuka na trhu sa tak vyčistila a zostávajú skôr zariadenia určené na prácu a nahrádzajúce notebooky. Konkurentom iPadu Pro je Galaxy Tab S7.

Samsung ukázal nálož nových produktov: Galaxy Note20 s dotykovým perom, hodinky Galaxy Watch3 aj slúchadlá, čo porazia AirPody
Zdroj: REFRESHER

Opäť budú na výber dve verzie, 11-palcový Galaxy Tab S7 a 12,4-palcový Galaxy Tab S7+. Oba sú so 120 Hz obrazovkami, no plusko dostane aj AMOLED panel. Vo výbave môže byť 6 alebo 8 GB RAM v spojení so 128 GB či 258 GB úložiskom rozšíriteľným pamäťovými kartami. Tablety poháňa výkonný Snapdragon 865 Plus.

Rozdiely sú tak len drobné, menší má čítačku odtlačkov na vypínači, väčší rovno v displeji, no a samozrejme disponuje až 10 090 mAh batériou namiesto 8 000 mAh. 

Samsung ukázal nálož nových produktov: Galaxy Note20 s dotykovým perom, hodinky Galaxy Watch3 aj slúchadlá, čo porazia AirPody
Zdroj: REFRESHER

Kľúčom k pohodlnému ovládaniu je opäť dotykové pero S Pen, pričom za najzaujímavejšiu považujeme funkciu, kedy sa na rozdelenom displeji zobrazia až tri rôzne aplikácie naraz vedľa seba. Dostupná bude ale aj klávesnica s pomerne veľkým touchpadom reagujúcim na gestá

Galaxy Tab S7 Wi-Fi 699 eur
Galaxy Tab S7 LTE 799 eur
Galaxy Tab S7+ Wi-Fi 899 eur
Galaxy Tab S7+ LTE 1 099 eur

Tablet si už môžeš predobjednať, predávať ho začnú 21. augusta.

Slúchadlá Galaxy Buds Live

Aj najnovšie slúchadlá sú evolúciou už aktuálneho produktu Samsungu. Dizajn sa však mierne mení, „fazuľky“ Galaxy Buds s prívlastkom Live teraz výrazne lepšie držia v ušiach a zostanú tam aj pri športe či intenzívnom cvičení.

Ide o zástupcu true wireless kategórie, to znamená, že ľavé a pravé slúchadlo nespájajú žiadne káble, iba technológia Bluetooth. Nabíjajú sa v zaujímavej krabičke, ktorá ich stále udržuje na 100 percentách. 

Samsung ukázal nálož nových produktov: Galaxy Note20 s dotykovým perom, hodinky Galaxy Watch3 aj slúchadlá, čo porazia AirPody
Zdroj: REFRESHER

Takto nabité vydržia 6 hodín počúvania hudby so zapnutou funkcou aktívneho potláčania ruchov okolia (Active Noise Cancelling), priebežné dobíjanie pri odkladaní do puzdra ich život natiahne až na 21 hodín, s vypnutým ANC vraj dokonca 29 hodín. Šikovné je aj rýchle nabíjanie krabičky, ktoré sa môže diať cez USB-C kábel alebo bezdrôtové nabíjačky. 5 núdzových minút v sieti, kým ráno vybehneš z domu, ti dá energiu na celú hodinu prehrávania. 

Pauza hudby či zvýšenie a zníženie hlasitosti sa ovláda dotykmi na citlivých plôškach priamo na slúchadlách. Galaxy Buds Live, ktoré budú na trhu od 21. augusta za 189 eur, už v redakcii niekoľko dní testujeme, čoskoro prinesieme aj podrobnú recenziu.

Zatiaľ môžeme vyhlásiť, že majú lepší zvuk ako základné AirPods s podobnou cenou, ktoré navyše nemajú funkciu potláčania ruchov okolia. AirPods Pro, ktoré túto funkciu majú sú zas výrazne drahšie, hoci majiteľom viacerých Apple zariadení môže previazanosť s ich ekosystémom (prepínanie medzi Macom, iPadom a iPhonom) vyhovovať viac. 

Samsung predstavil nový Galaxy Note20, smart hodinky Galaxy Watch3 aj slúchadlá Galaxy Buds Live. Poznáme ich slovenské ceny
Zdroj: Samsung.com
Domov
Zdieľať
Diskusia