Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2020, 9:59
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Matovičovu diplomovku písala sestra jeho oponenta. Ledva si spomenula na názov témy, podrobnosti si nepamätá

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér sa už 8 rokov netají tým, že do svojej diplomovky nenapísal ani slovo. Dlhodobo tvrdí, že mu diplomovku do počítača z jeho poznámok prepísala sestra kamaráta na dovolenke v Chorvátsku.

Igor Matovič od roku 2012 tvrdí, že jeho diplomovú prácu napísala sestra jeho kamaráta na dovolenke v Chorvátsku na základe jeho poznámok. Denník SME teraz informuje, že v skutočnosti išlo o sestru jeho oponenta, s ktorým sa podľa všetkého veľmi dobre poznal. Juraj Tučný robil oponentúru aj napriek tomu, že jeho úlohou bolo zhodnotiť prácu objektívne a na základe svojich znalostí z praxe.

Oponenta by si zároveň študent nemal vyberať sám, mala by mu ho prideliť samotná škola. Univerzita Komenského v súčasnosti nevie povedať, či s ňou Tučný v minulosti spolupracoval. Juraj Tučný sa k diplomovke Igora Matoviča vyjadroval pred 8 rokmi, v tom čase si dokonca nespomenul, že by oponentúru robil, pripomenúť  mu to musel šéf OĽaNO. 

Odporúčané
Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? 20. júla 2020, 11:18

O jeho objektivite sa však dá pochybovať aj kvôli tomu, že bol prítomný na dovolenke, ktorej cieľom bolo podľa sestry Juraja Tučného napísať diplomovú prácu Igora Matoviča. Táto žena si podľa denníka SME ledva spomína na tému práce.

Nepamätá si, či jej súčasný premiér niečo diktoval, či sa opisovalo a kde dala úvodzovky. Sestra Juraja Tučného – dnes Szomolányiová, tvrdí, že ak by sa diplomovke nevenovali médiá, nespomenula by si ani na názov témy. Szomolányiová predpokladá, že jej Igor Matovič dovolenku neplatil. 

Informácie o tom, že Igor Matovič skopíroval 76 zo 79 strán diplomovej práce priniesol ako prvý Denník N tesne pred premiérovou cestou do Bruselu. Počas rokovaní o ekonomickom balíčku na záchranu krajín EÚ kvôli pandémii sa premiér k plagiátu nevyjadroval, po návrate spravil tlačovku, kde sa objahoval hlavne tým, že dve knihy skopíroval neúmyselne. Predseda vlády ustál aj odvolavanie v parlamente po 19-hodinovej rozprave. 

Domov
Zdieľať
Diskusia