Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2020, 20:52
Čas čítania 0:30
Dominik Vetrák

Ako sa z memečka Pepe the Frog stala tvár extrémistov a rasistov? Dokument Feels Good Man odhaľuje nevraživú stránku internetu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Skvelo vyzerajúci dokument s názvom Feels Good Man rozpovie nezvyčajný príbeh jedného z najpopulárnejších meme.

Matt Furie vytvoril okolo roku 2006 humanoidnú žabu s menom Pepe the Frog. Po čase sa stala internetovým hitom a vyslúžila si množstvo iterácií zachytávajúcich rôzne emocionálne stavy postavičky.

Odporúčané
Spoznáš hercov, ktorí hrajú príšery vo filmoch? Niektorí sú v skutočnom živote nesmierne sexi Spoznáš hercov, ktorí hrajú príšery vo filmoch? Niektorí sú v skutočnom živote nesmierne sexi 6. júla 2020, 11:35

V neskorších rokoch, a to obzvlášť počas volieb v USA v roku 2016, sa Pepe the Frog stal tvárou nacionalistov uznávajúcich extrémne pravicové názory na propagáciu svojich názorov ho využívali aj extrémisti. Tvorca postavy dokonca žaloval mnohých ľudí, ktorí Pepeho využili v rámci šírenia nenávisti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia