Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2020, 15:20
Čas čítania 1:12
Martin Mičuda

Na slovenský trh vstupuje elektrický Volkswagen s veľmi schopnou technikou. Koľko stojí?

Na slovenský trh vstupuje elektrický Volkswagen s veľmi schopnou technikou. Koľko stojí?
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.volkswagen-newsroom.com/en/images/albums/id-3-2662" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">volkswagen-newsroom.com</a>
TECH VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Úplne nové ID.3 sa javí ako mimoriadne zaujímavý elektromobil.

Volkswagen nám minulý rok predstavil svoj úplne nový elektrický automobil. S jeho príchodom vznikne nový elektrický rad s označením ID, pričom jeho prvým zástupcom bude práve elektromobil ID.3. V týchto dňoch sa horúca novinka dostáva aj na slovenský trh v špeciálnej edícii ID.3 1ST.

Elektromotor s výkonom 150 kW / 204 koní a 310 Nm má na zadnej náprave. Vďaka nemu dokáže ID.3-ka zrýchliť z 0 na 60 km/h za 3,4 sekundy a z 0 na 100 km/h za 7,3 sekundy. Maximálna rýchlosť je pre zlepšenie efektivity využitia energie limitovaná na 160 km/h. Lítiovo-iónová batéria má kapacitu 58 kWh, čo umožňuje dojazd až 420 km podľa metodiky merania WLTP.

Domov
Zdieľať
Diskusia