Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2020, 11:01
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Situáciu máme pod kontrolou, vyhlásilo ministerstvo zdravotníctva. Koronavírus sa na Slovensku šíri hlavne v lokálnych ohniskách

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva informovalo o súčasnej situácii.

Vo štvrtok ráno rozpútal Igor Matovič vášne svojím statusom, v ktorom naznačil, že 53 nových prípadov koronavírusu na Slovensku je príliš veľa, a tak sa podľa neho skončila doba, keď sa spoliehal na zodpovednosť ľudí.

Odvtedy nijak nešpecifikoval, či nás čaká nová vlna obmedzení, alebo rovno úprava režimu na hraniciach, ale medzitým zverejnilo status ministerstvo zdravotníctva, ktoré situáciu upokojilo.

Odporúčané
Matovič: 53 nových prípadov je príliš veľa, skončila sa osobná zodpovednosť. Čaká nás nová vlna obmedzení aj karanténa? Matovič: 53 nových prípadov je príliš veľa, skončila sa osobná zodpovednosť. Čaká nás nová vlna obmedzení aj karanténa? 9. júla 2020, 9:09

Aj keď spomedzi 2 284 otestovaných vzoriek vzišlo 53 nových prípadov, situáciu máme podľa ministerstva pod kontrolou. Zvýšený počet prípadov súvisí najmä s lokálnymi ohniskami nákazy ochorením Covid-19, ktoré majú regionálne úrady verejného zdravotníctva pod kontrolou.

Domov
Zdieľať
Diskusia