Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2020, 17:35
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Milan Uhrík označil štátnu pomoc pre organizácie, ktoré pracujú s LGBT komunitou a bojujú proti extrémizmu, za plytvanie

NEWS
Uložiť Uložené

Europoslanec za stranu ĽSNS nechce, aby štát dotoval projekty na prevenciu extrémistických prejavov a podporoval ľudí, ktorých extrémizmus priamo ohrozuje.

Slovenský europoslanec Milan Uhrík z extrémistickej strany ĽSNS Mariana Kotlebu si myslí, že štátna pomoc pre organizácie, ktoré pracujú s LGBT komunitou a bojujú proti extrémizmu, je plýtvaním peňazí z rozpočtu. 

„Stále počúvame, že na mnohé dobré veci nie sú peniaze. Na takéto projekty však vláda peniaze nájde vždy. Podporoval ich Pellegrini, teraz ich podporuje Matovič,“ píše extrémista v statuse, ku ktorému pridal aj fotografiu so zoznamom podporených organizácií aj so sumami, aké dostanú. 

Odporúčané
Marian Kotleba sa zastal Maroša Kramára, nevedel vysvetliť pôvod čipovania v Biblii a ukazoval šeky 8888,88 eur Markízy Marian Kotleba sa zastal Maroša Kramára, nevedel vysvetliť pôvod čipovania v Biblii a ukazoval šeky 8888,88 eur Markízy 21. júna 2020, 14:32

Sú medzi nimi aj projekty, ktoré podporujú ľudí ohrozených extrémizmom a taktiež také, čo majú na starosti prevenciu pri boji s prejavmi hnutí potláčajúcich základné ľudské práva.  

Peniaze dostanú aj Poradenské centrum pre LGBTI v Košiciach a organizácia, ktorá pomáha utečencom na Slovensku. „Keby som vo vláde, zrušil by som všetky nezmyselné dotácie pre pochybné mimovládky a dal ich radšej slušným ľuďom v núdzi. Bez ohľadu na kvílenie masmédií...,“ dodal člen strany, ktorá na kandidátku postavila hneď niekoľko odsúdených extrémistov. 

Aj samotný predseda strany aktuálne čelí obžalobe kvôli odovzdávaniu šekov so symbolickými hodnotami, ktoré podľa prokurátora obsahovali extrémistickú symboliku. Sudkyňa zamýšľa posudzovať trestný čin aj podľa prísnejšieho paragrafu, na základe ktorého by v prípade odsúdenia mohol dostať až 8-ročný trest vo väzení.

Nemecký europoslanec Romeo Franz v rozhovore pre bulharský EURACTIV hovoril aj o problémoch najväčšej európskej menšiny – Rómoch, a menoval europoslancov, ktorých považuje za rasistov. 

Slovenský EURACTIV informuje, že podľa Franza sedí v Európskom parlamente „niekoľko rasistov“, patrí medzi nich aj europoslanec z ĽSNS Milan Uhrík.

Domov
Zdieľať
Diskusia