Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2020, 8:26
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

V nedeľu už budú obchody otvorené. Vláda a konzílium opäť uvoľňujú opatrenia

NEWS IGOR MATOVIČ OPATRENIA
Uložiť Uložené

Už od soboty sa bude dať tiež slobodne cestovať do Poľska a zmeny sa týkajú aj športových podujatí nad 1 000 divákov.

Igor Matovič dnes na tlačovej besede za účasti hlavného hygienika SR Jána Mikasa a zástupcov konzília odborníkov – epidemiológov uviedol, že situácia na Slovensku je stabilná a konzílium preto rozhodlo o ďalšom uvoľňovaní zostávajúcich opatrení.

Od soboty 20. júna sa od 6:00 bude dať slobodne cestovať už aj do Poľska. Ľudia však majú mať zvýšenú pozornosť pri návšteve sliezskeho regiónu, kde majú Poliaci stále problémy s koronavírusom. Do bezpečných krajín sme pridali aj Čiernu Horu, Monako a Faerské ostrovy, kde Slováci budú môcť cestovať.

Odporúčané
Je možné, že znovu budeme musieť zaviesť povinnú štátnu karanténu: Otázka je na mieste, povedal dnes premiér Je možné, že znovu budeme musieť zaviesť povinnú štátnu karanténu: Otázka je na mieste, povedal dnes premiér 17. júna 2020, 17:56

Od 1. júla Hromadné podujatie sa budú môcť organizovať už aj nad 1 000 osôb (napr. športové podujatia). Organizátori však musia zabezpečiť šachovnicové sedenie (fixné sedenie).

Hlavný hygienik Ján Mikas dokonca uviedol, že sa ruší povinnosť nedeľného zatvorenia obchodov. Platí to konkrétne od 20. júna. Predajne však podľa neho musia naďalej dbať na riadnu sanitáciu a dezinfekciu predajní.

Nosiť rúška v interiéroch či vo verejnej doprave je povinné aj naďalej. „Rúška sa tak ľahko nezbavíme, je to možno na niekoľko rokov, možno doživotne,“ povedala hlavná odborníčka ministerstva zdravotníctva pre epidemiológiu Henrieta Hudečková. Povinnosť nosenia by podľa jej slov mohlo ukončiť očkovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia