Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2020, 6:55
Čas čítania 0:56
Adam Novosad

Utopili šteniatka v žumpe a dostali dvojročnú podmienku. Policajti sa pochválili vyriešením prípadu, ľudia trest kritizujú

NEWS PES
Uložiť Uložené

Šteniatka nechali utopiť v dva metre hlbokej žumpe.

V roku 2016 sa Slovensko spamätávalo z ohavného prípadu dvoch mestských policajtov, ktorí za mestom Holíč utýrali na smrť niekoľko šteniatok. Policajti získali tip na smutný incident prostredníctvom svojej facebookovej stránky, a tak sa okamžite začalo vyšetrovanie.

Na zaslaných fotografiách bolo vidieť šteniatka utopené v žumpe, kam sa rozhodne nevybrali sami, ale pomohol im v tom vtedy ešte neznámy páchateľ.

 

VÝBORNÁ PRÁCA POLICAJTOV VIEDLA K ODSÚDENIU PÁCHATEĽOV, KTORÍ UTOPILI ŠTENIATKA V ŽUMPE Slovenskou verejnosťou v...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, June 16, 2020

Holíčski policajti sa pustili do pátrania po ľuďoch zodpovedných za utopenie psov, čo preukázala aj pitva, a v spolupráci s občianskym združením Združenie za práva zvierat a Československý kastračný program, polícia onedlho mestských policajtov vypátrala.

Mestskí policajti mali psov umiestniť do odchytného koterca na stanici, ale namiesto toho zvieratá hodili do dva metre hlbokej žumpy, kde sa šteniatka utopili. Peter M. a Marta B. boli obvinení z prečinu týrania zvierat, pričom po troch rokoch padol verdikt. Obaja dostali 16 mesiacov odňatia slobody s dvojročnou podmienkou a zákaz výkonu verejnej funkcie.

Odporúčané
Ako ovplyvní koronavírus príbeh Zaklínača? Čo všetko museli tvorcovia v scenári zmeniť a kedy sa začne natáčanie? Ako ovplyvní koronavírus príbeh Zaklínača? Čo všetko museli tvorcovia v scenári zmeniť a kedy sa začne natáčanie? 16. júna 2020, 16:02

V komentároch pod príspevkom sa však rozpútala diskusia o tom, či je za utýranie šteniat vhodné policajtov potrestať len podmienkou. Aj keď ich zákaz výkonu verejnej funkcie, a teda znemožnenie práce aj v mestskej polícii, nepotešil, ľudia za smrť zvierat dvojročnú podmienku nepovažujú za adekvátnu.

Domov
Zdieľať
Diskusia